Punaportin Blues

kausi 2006-2007

 

Sivuston valokuvat ja tekstit: Kalle Manninen

Grafiikka: Lauri Kutila

Hämeen Sanomat uutisoi kaudella 2006-2007 PuB:n otteluista urheilusivuillaan. 

 

Punaportin Blues, miesten joukkue
Pasi Aalto, pelaajavalmentaja (PuB)
Kalle Manninen, joukkueenjohtaja (Hyvinkään Tahko, Hyvinkään Ponteva, PuB)
Eetu Koivuniemi, kapteeni (HyPo)
Miikka Kilpinen (HyPo)
Ville Reponen (PuB)
Einari Stylman (PuB)
Teemu Säteri (LoKoKo)
Petu Mattila (Kolmoskori)
Lauri Kutila (PuB)
Roman Vorobjev (PuB)
Jussi Aaltonen (PuB, Honka)
Aapo Nuutinen (PuB)
Jukka Ränkimies (PuB)
Timo Teivaanmäki (Salama)

 

Miesten harjoitusvuorot alkaen marraskuusta 2006

maanantaisin klo 17.00 - 18.30 Ojoisten koululla.

perjantaisin klo 18.30 - 20.00 Ojoisten koululla.

 

PuB:n vastustajat kaudella 2006-2007 (IV divisioona, lohko C)

TomPo, Rukkanen, Pink Panthers, PakVi, Stars P.W.A., Kolmoskori, Honka 3, EBT 2, Dynamo.

 

Miesten joukkue 4. divisioonassa kaudella 2006-2007

PuB ryntää sarjaan huippumiehistöllä! Pelaajia on käynyt harjoituksissa enemmän kuin koskaan, ja jokainen on harjoitellut kovempaa kuin koskaan. Paperilla, joka vieressäni odottaa nettiin siirtämistä, joukkue näyttää järjettömän kovalta. Joukkueen virallinen tavoite julkaistaan näillä sivuilla myöhemmin, mutta sokeakin näkee, että tällä ryhmällä ei lähdetä nöyristelemään ja säilyttämään sarjapaikkaa, vaan jotain aivan muuta...

PuB:n pelipaidan tulee päällensä pukeneeksi ennennäkemättömän sankka "uusien" pelaajien joukko ympäri Suomen. Pelaajilta löytyy sarjakokemusta korkeiltakin tasoilta, joten jokaisesta peliminuutista kilpaillaan täysillä. Tullaanko Hämeenkaaressa ja Ojoisilla näkemään joukkue, jonka sarake pursuilee voitetuista otteluista tappiosarakkeen näyttäessä puhdasta nollaa kauden päätteeksi? 

 

Punaportin Bluesin ottelut vuonna 2006

 

12.10.2006

KAUDEN ENSIMMÄINEN OTTELU - JA HETI JÄNNITYSNÄYTELMÄ!

http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=43407&main=49

Dynamo - PuB

81-79 (37-42)

Viimeisiä pelaajalisenssejään odotteleva Punaportin Blues lähti torstai-iltana ensimmäiselle vierasretkelleen kohti Helsingin Kaarelaa, jossa otteluisännyydestä vastasi nousijajoukkue Dynamo. Virolaistaustaisista pelimiehistä koostuva porukka pelasi ensi minuuteilta lähtien fyysistä ja taitavaa koripalloa. Tuomarilinja oli salliva ja kotijoukkue tarkka heittopelissään.

Ottelun kolmannelle jaksolle saakka tapeltiin tasaväkisesti, mutta sitten hyytyi. Dynamo nappasi yhdeksän pisteen karkumatkan, jota oli hankala saada kiinni. Ajoittain PuB onnistui bravuurissaan eli erilaisten prässipuolustusten tehokkaassa hyödyntämisessä, mutta raivokas takaa-ajo ei tällä kertaa aivan riittänyt.

Pienen salin paineet tuntuivat hämäläisten käsissä viimeisille sekunneille saakka. Voittoheittoa päästiin yrittämään, mutta pallo ei pomppinut suotuisasti. Ottelun parasta hämeenlinnalaisantia oli korkeaan hyppyheittoon nouseva Miikka Kilpinen, joka jyräsi itselleen tehot 29 pistettä ja 11 levypalloa. Miehen käsissä ja jaloissa roikkui parhaimmillaan kolme puolustajaa, mutta pienet ranne- ja nilkkapainot tuntuivat vain piiskaavan miestä yhä parempiin suorituksiin hyökkäyspäässä.

Ensimmäinen ottelu on aina ikään kuin harjoittelua. Ne voitot alkavat vasta tästä. Aivan niin kuin kouluaikoina: jos oltiin jalkapallo-ottelussa tappiolla, sanottiin: "Nyt, jätkät - aletaan pelata!" Jos tuo lause ei auttanut, huudettiin miltei yhteen ääneen: "Nyt aletaan ihan tosissaan pelata!"  Jos tosissankaan pelaaminen ei auttanut, oli aina hyvä vetää se viimeinen ässä hihasta ja mainita hävityn ottelun loputtua (mumisten ja ylimalkaisesti): "Ei me pelattu tosissaan. Ja sitäpaitsi nää oli ihan paskat jaot."

PuB:n pistemiehet ja levypallorohmut:

Kilpinen 29/11, Säteri Teemu 21/1 (kuusi onnistunutta kolmosta!), Aaltonen Jussi 9/4 (virhetili täyttyi liian nopeasti), Vorobjev Roman 8/4, Koivuniemi Eetu 6/15, Reponen Ville 6/2, Aalto Pasi 0/2 ja Nuutinen Aapo 0/1.

"Jokainen pelasi hyvän pelin; sellaisen, jolla olisi voitettu tavallinen matsi." -Pasi Aalto

 

20.10.2006

VOITTO! ENSIMMÄISEN KOTIOTTELUN TUNNELMIA...

PuB - PakVi

78-61 (38-38)

Kauden toinen ottelu pelattiin Ojoisten koulussa, Punaportin Bluesin uudessa, kapeassa kotisalissa. PuB sai jalkeille kuusi miestä, joiden tehtävänä oli pitää riittävästi vauhtia yllä väsyttääkseen vastustajan viimeistään toisella puoliajalla. Ja niinhän siinä juuri kävi: kaksi ensimmäistä jaksoa palloiltiin tasatahdissa, mutta kahdella viimeisellä hämäläiset menivät ja lujaa.

PuB:n materiaali oli kova ja tasainen. Pelissä pidettiin yllä hidasta tempoa, ei lähdetty liikoja prässipuolustamaan. Ottelun valopilkkuja olivat Jussi Aaltonen, joka teki 15 pistettä ja riuhtoi peräti 17 levypalloa; Eetu Koivuniemi, joka saalisti 20 pistettä (10 kakkosheittoa sisään ja 21 ohi) ja 11 levypalloa; Miikka Kilpisen saldoksi muodostui 19 pistettä ja 11 levypalloa. Matemaattisesti parhaat tehoindeksit nappasivat Aaltonen ja Kilpinen.

Eipä unohdeta kolmea muutakaan pelimiestä. Teemu Säteri heitti 13 pisteen edestä ja vei yhden levypallon, Pasi Aalto kirjautti seitsemän pistettä ja viisi levypalloa, Roman Vorobjev 4/4. Joukkue on nyt ottanut yhden voiton ja yhden tappion - kuinka mahtaakaan saldosarake liikahtaa, kun uusia lisenssejä saadaan pelureille alkavalla viikolla!

"Hyvä peli, mutta ei kovin näyttävä. Materiaalin tasaisuus ja kovuus ratkaisi. Me hoidettiin tää." -Pasi Aalto

 

29.10.2006

PuB:N MURSKAVOITTO ESPOOSSA

EBT2 - PuB

61-111 (32-57)

Matemaattisesti kauniita lopputuloksia on miellyttävä katsella. Tarkempi lukija havaitsee, että kauden kolmas ottelu tuotti vierasjoukkueelle tasan 50 pisteen voiton. Lisenssiasiansa kuntoon saanut Timo Teivaanmäki ahersi kentällä kiitettävät lukemat, ja Miikka Kilpinen haastoi hämeenlinnalaistulokkaan miltei samanmoisella sarakkeella. Roman Vorobjev tehtaili ilahduttavat kahdeksantoista pistettä.

Puolustuspää sai lisävoimaa Jukka Ränkimiehestä, jonka raivokas taistelumieli etenkin hyökkäyspään levypallokahinoissa tunnetaan ympäri Etelä-Suomen. Eetu Koivuniemi pelasi tasaisen laadukkaan peruspelin, Lauri Kutilakin onnistui, ja Pasi Aalto sai keskittyä valmennustehtäväänsä. Lisenssiasiat ovat hämeenlinnalaisleirissä hyvällä mallilla: vain Touko Helasen, Jarkko Jokisen, Henri Winterin ja Tomi Heikkisen lisenssitilanne on toistaiseksi tuntematon.

Ottelun tapahtumat ja Pasi Aallon kommentit: Ottelun alku oli tiukka, vastustaja pysyi mukana jonkin aikaa, mutta Roman Vorobjevin vahvoilla korilleajoilla PuB alkoi tehdä pesäeroa espoolaisvastustajaansa. Kolme isoa äijää (Kilpinen, Aaltonen, Teivaanmäki) pelasivat upean ja varman pelin, jossa ei juuri kolmosia heitelty: kahdeksasta yrityksestä yksi osui. Vapaaheitot olivat hakusessa, kuten PuB:lla aina.

Vastustajan puolustuspeli sekosi hämeenlinnalaisten taidokkaiden keskelle leikkausten ja mahtavan syöttöpelin ansiosta. Korin alla Teivaanmäki ja Kilpinen käyttivät heittoharhautusta ja laajan sektorin tukijalkaa karistaakseen puolustuksen kannoiltaan. Espoolaisten henkinen selkäranka murtui pienen pieniksi pirstaleiksi tarkalleen ottaen toisella neljänneksellä, jonka PuB tempaisi nimiinsä 28-10!

"Vastustajan henkinen puoli nitkahti. Kantti ei kestänyt." -Pasi Aalto

 

Pisteet ja levypallot:

Teivaanmäki Timo 29/14

Kilpinen Miikka 25/9

Vorobjev Roman 18/1

Aaltonen Jussi 16/10

Koivuniemi Eetu 14/6

Kutila Lauri 6/4

Ränkimies Jukka 2/7

Aalto Pasi 1/4

 

Sarjataulukot ja otteluiden tulokset löytyvät osoitteesta www.koris.net.

 

3.11.2006

PuB:N HUIPPUOTTEET JATKUIVAT - JATKOAIKAVOITTO PINK PANTHERSISTA...

PuB - Pink Panthers

83-81 (45-37) (76-76)

Kaksi voittoa ja yhden tappion saalistaneen PuB:n ottelut jatkuivat Ojoisten kotiluolassa perjantai-iltana. Vastustajaksi kahdeksanmiehinen PuB sai helsinkiläisen Pink Panthersin, joka oli niin ikään liikkeellä kahdeksalla nuorella pelurilla. Ottelusta odotettiin vauhdikasta, ja vauhdikas siitä tulikin.

Puoliaikaan mennessä vierailija pysyi kyydissä tarkkojen kolmostensa avulla. PuB pääsi korin alle Miikka Kilpisen, Jussi Aaltosen ja Eetu Koivuniemen hyökkäysvoimalla. Kaikesta näki, että pelistä tulee loppusekunneille saakka tasainen.

Puoliaikatulos: 45-37.

Toisella puoliskon alkuminuutit PuB oli hukassa. Yleisö pelkäsi katastrofia, joka oli syntyä, kun vastustaja muutti muutamalla hyökkäyksellä valotaulun lukemiksi 47-51. Ville Reposen kolmonen toi lohdun synkeyteen useammin kuin kerran. Myös Eetu Koivuniemen heitot alkoivat löytää tiensä läpi sukan.

PuB kärsi etenkin tällä jälkimmäisellä puoliskolla hermoilusta ja siitä seuranneista pallonmenetyksistä: liian moni hyökkäys mokattiin "tyhmän sähellyksen" vuoksi ja vastustaja pääsi rankaisemaan joko kolmosella tai kakkosella. Myös lähtöaskeleet olivat PuB:n kirous tässä ottelussa - onneksi tuomari ei viitsinyt ihan kaikkia viheltää!

Toki vastustajakin sähelsi, etenkin rikkoessaan kotijoukkueen pelaajia. Erityisesti Kilpinen säilytti jääkylmät hermonsa, ja tiputteli vapareita koriin kuin poimisi suolla karpaloita. Vapaaheittoviivalta onnistunut Kilpinen pääsi hyökkäyspäässä väläyttelemään vahvoja korilleajojaan, joita vastustajan puolustus ei kyennyt koko ottelun aikana estämään. Pääsi Kilpinen donkkaamaankin, mutta kotiyleisön harmiksi donkkasi ohi. Ohi saa donkata, jos ottaa riittävästi levypalloja, koska miehen levypallot kompensoivat ohidonkkauksen aiheuttamaa pientä miinusmerkintää sarakkeessa.

Neljä minuuttia jäljellä: 74-68.

Aikalisiä, vapaaheittoja, käsin kosketeltavaa jännitystä sekä kentällä että katsomossa...

3,5 sekuntia jäljellä: 76-76.

Kilpinen yrittää laidasta voittoheittoa... ohi!

Jatkoaika.

Pasi Aalto menettää pallon kahdesti, vastustaja rankaisee molemmista. Tilanne 0-5. PuB nousee ensin tasoihin - erityisesti Koivuniemen ja Kilpisen väkevillä otteilla hyökkäyslevypallotilanteissa - ja sitten yhden korin verran ohi. Jatkoaika päättyy 7-5 ja koko ottelu 83-81. Kauden kolmas voitto on tosiasia. Se saavutettiin maltillisella syöttelyllä ja taistelumielisellä joukkuepelillä.

"Tämä oli paras näkemäni peli Eetulta. Ylivoimaisesti." -Pasi Aalto

 

Pisteet ja levypallot:

Koivuniemi Eetu 28/10

Kilpinen Miikka 26/16

Reponen Ville 9/0 (kolme kolmosta sisään ja neljä ohi)

Aaltonen Jussi 8/7

Mattila Petu 8/4

Kutila Lauri 2/3 (vastustajan henkisen selkärangan murskannut avauskori)

Aalto Pasi 2/2

Nuutinen Aapo 0/2

 

12.11.2006

PuB JATKAA JYRÄÄMISTÄÄN. VIERASVOITTO HONGAN KOLMOSJOUKKUEESTA.

Honka 3 - PuB

65-76 (35-31)

Kauden viides ottelu pelattiin Espoossa. PuB oli matkassa yhdeksällä miehellä. Ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue pyrki nappaamaan luulot pois, ja onnistuikin: kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne oli 22-11.

Valmentaja Pasi Aalto kertoi ottelun alun olleen hämäläisittäin flegmaattinen. Vasta kolmannella jaksolla joukkue pääsi mukaan vastustajan yyberhitaaseen rytmiin, ja takoi jaksolukemiksi 28-8. 

Vanhat sedät pyrkivät kävelevään pelitempoon. Makaava paikkapuolustus toimikin siihen asti, kunnes Teemu Säteri ja Ville Reponen päättivät aloittaa heittokarnevaalit. Kaksikko pussitti seitsemän kolmosta, ja peli alkoi olla sillä kukko.

Tapiolan suuressa salissa vastustaja onnistui purkamaan PuB:n prässipuolustuksia, mutta ei kyennyt virheittä pysäyttämään hämäläisdynamo Roman Vorobjevia, joka suoritti useita vastustamattomia tunkeutumisia vastustajan korille. 

Reponen hankkiutui virhevaikeuksiin, mutta Miikka Kilpinen piti joukkueen taistelumoraalia yllä loppuun saakka, ja loppusummerin soidessa taululla seisoivat tyylikkäät lukemat 65-76.

"Miikka on ollut alkukauden MVP. Siihen ei ole kenelläkään mitään sanomista. Nyt alkaa rankka peliputki, joka pitää hoitaa." -Pasi Aalto

 

Pisteet ja levypallot:

Kilpinen Miikka 22/12

Säteri Teemu 15/0

Reponen Ville 13/3

Kutila Lauri 7/2

Koivuniemi Eetu 6/8

Vorobjev Roman 5/5

Aaltonen Jussi 4/3

Nuutinen Aapo 2/3

Aalto Pasi 2/0

 

 

17.11.2006

PuB JATKAA VÄKEVÄÄ ESITYSTÄÄN - NYT KAATUI RUKKANEN

PuB - Rukkanen

76-53 (43-22)

Kauden kuudes ottelu tarjoili Ojoisten kotiyleisölle hyvin vähän jännitettävää. Miikka Kilpisen ollessa reissussa kotijoukkueen korinalusvoimasta vastasi Vaasan Salaman 2.-divisioonajoukkueesta Hämeenlinnaa vahvistamaan siirtynyt Timo Teivaanmäki, joka riuhtoi hyökkäyspäässä levypallot (11 kpl) itselleen ja jatkoi pallon kulkua koriin saakka vähäeleisesti mutta varmasti. Puolustuspään levypallopelissä kunnostautui Eetu Koivuniemi, joka napsi 10 irtopalloa parempaan talteen. Jussi Aaltonen pelasi asiallisen peruspelin - oli siellä missä tarvittiin. Kun tähän tilastoon lisätään Petu Mattilan, Lauri Kutilan ja Roman Vorobjevin peräänantamaton jalkatyö puolustuspäässä, saadaan aikaiseksi ottelu, jossa parinkymmenen pisteen alussa saavutettu johtoasema onnistutaan pitämään loppuun saakka.

Ensimmäinen neljännes päättyi 24-10. Vantaalainen vierailija väsyi kohdatessaan raudanlujan puolustuksen.

Pasi Aallon puolustuskuvioita toteutettiin nöyrästi ja tarkasti, mikä lisäsi vastustajan ahdinkoa. Prässipuolustus imi vantaalaisista energian.

Puoliajalta (43-22) palasi entistäkin vahvempi kotijoukkue. Konkarituomari Pauli Suominen pesi pelaajien suut saippualla, jotta ottelu jatkuisi siistinä. Ville Reponen pommitti kaukaa ja Teivaanmäki läheltä. Loppua kohden edettäessä vastustaja joutui rikkomaan PuB:n hyökkääjiä saadakseen liike-energian pysäyteyksi. Vapaaheittoviivalla punnittiin miesten hermokestävyyttä.

Sarjataulukossa PuB löytyy sijalta 3, mutta nousua on odotettavissa. Joukkue on hitsautunut yhteen ja äijät loistavat omissa rooleissaan.

"Kaksi ensimmäistä neljännestä loistavaa peliä. Se riitti." -Pasi Aalto

 

Pisteet ja levypallot:

Teivaanmäki Timo 25/19

Reponen Ville 16/2

Koivuniemi Eetu 15/3

Vorobjev Roman 7/3

Aaltonen Jussi 4/11

Kutila Lauri 4/0

Aalto Pasi 3/5

Mattila Petu 2/2

 

 

19.11.2006

SHOKKITAPPIO HELSINGISSÄ - PWA PYÖRITTI ÄIJIÄ!

PWA - PuB

79-63 (33-26)

Helppoihin voittoihin viime aikoina tottunut PuB pelasi kauden seitsemännen ottelunsa Helsingissä, Maunulan yhteiskoulun ahtaassa ja matalassa salissa. Kotijoukkue määräsi ottelun tahdin heti ensi minuuteilta alkaen. Katukoristyyppiset pelaajat haastoivat yksi vastaan yksi -tilanteisiin ja heittivät hurmoksessa kolmosia minkä ehtivät.

PuB:n peli oli alusta asti jäässä: puolustus ei toiminut prässäämällä tai ilman. Turhiin pallonmenetyksiin sorruttiin luvattoman usein. PWA on joukkue, jolla ei ennen tätä ottelua ollut tilillään yhtä ainutta voittoa - nyt on yksi. Tuomari antoi pikkumiesten roikkua PuB:n isoissa äijissä kuin NBA:ssa Shaq'ssa konsanaan. Vähemmästäkin hermostuu. 

Ettei analyysi menisi tuomarin syyttelyksi on todettava, että hämäläisiltä unohtuivat joukkuepuolustamisen alkeet; kaveria ei autettu hädässä. Vapaaheitot onnistuivat kohtuullisesti (60%), kakkoset samoin (50%), mutta kolmen pisteen heittovoimaa ei tähän otteluun löytynyt. Vain yksi kolmonen kymmenestä upposi pussin pohjalle.

"En löydä yksittäistä syytä tappioon. Hyvänolontunne ehkä." -Pasi Aalto

 

Pisteet ja levypallot:

Kilpinen Miikka 22/10

Teivaanmäki Timo 21/19

Koivuniemi Eetu 8/8

Aalto Pasi 6/6

Aaltonen Jussi 3/5

Mattila Petu 2/4

Nuutinen Aapo 1/1

Kutila Lauri 0/4

 

 

22.11.2006

TAKAISIN VOITTOJEN TIELLE - KOLMOSKORI KAATUI PAIKALLISTRILLERISSÄ!

Kolmoskori - PuB

65-70 (36-40)

Ottelu riihimäkeläistä Kolmoskoria vastaan on aina arvoitus. Rakas paikallisvihollinen ei antautunut helposti nytkään, vaikka Timo Teivaanmäki pyrki nopeaan ratkaisuun kolmella tehokkaalla alkukorillaan. Vastustaja pääsi mukaan otteluun helpoilla läpiajoillaan ja kaukoheitoillaan. Kotijoukkueen supertakamies Mika Halttunen poti olkapäävammoja, mikä helpotti hämeenlinnalaisten dominaatiota. PuB:n rivistöstä puuttui Jussi Aaltonen. Toipilas Miikka Kilpinen pelasi kelpo matsin tehden 13 pistettä ja poimimalla seitsemän levypalloa.

Alku oli molemmilta joukkueilta hermostunutta. Kotijoukkue roiski pitkiä ja korkeita syöttöjä päätyseinään, PuB lahjoitti pallonmenetyksillään pisteitä vastustajalle. Ratkaisuhetkillä kunnostautuivat erityisesti Eetu Koivuniemi ja Roman Vorobjev, jotka pelasivat läpi ottelun väkevää ja röyhkeää hyökkäyspeliä. Vorobjev pujotteli vastustajia ja ajoi korille saaden puolustuksen näyttämään joukolta laskettelukeppejä, Koivuniemi riisteli levypalloja ja takoi palloja sisään läheltä ja kaukaa. Loppuhetkillä PuB:n hermo kesti paremmin. Kolmoskorin tehomies Juhopekka Järvinen sortui hävyttömään kyynärpääpeliin, joka jäi tuomarikaksikolta Malminen-Kylkilahti havaitsematta. Muutoin tuomarikaksikko onnistui kohtuullisesti. 

"Seuraava kotimatsi TomPo:a vastaan olisi vähän niin kuin pakko voittaa." -Pasi Aalto

 

Pisteet ja levypallot:

Koivuniemi Eetu 18/14

Teivaanmäki Timo 17/10

Kilpinen Miikka 13/7

Vorobjev Roman 12/2

Reponen Ville 6/2

Nuutinen Aapo 2/4

Säteri Teemu 2/3

Kutila Lauri 0/1

Mattila Petu 0/0

 

1.12.2006

TOMPO KAATOI PUB:N LOPPUHETKILLÄ

PuB - TomPo

75-81 (36-46)

 

Punaportin Bluesin syyspuolisko päättyi niukkaan kotitappioon. Vastustaja, helsinkiläinen TomPo, pelasi aggressiivisesti ja kylmähermoisesti ottelun viimeisille sekunneille saakka - niille, joiden aikana tiukat ottelut yleensä ratkaistaan. 1980-luvulla syntyneet maajoukkuekokemustakin hankkineet helsinkiläiset malttoivat pitää suunsa kiinni, kun taas kotijoukkue hankki kaksi teknistä virhettä turhautumisia seuranneista kirosanapäästöistä. Piste-ero pääsi lopulta kuudeksi, vaikka pienempikin olisi ollut mahdollinen.

TomPo oli sarjataulukossa Dynamon perässä, molemmilla nolla tappiota. PuB oli sijoittuneena kolmannelle portaalle, joten jo alkuasetelma oli kutkuttava.

Ensimmäisellä jaksolla Miikka Kilpinen esitti pirteätä peliä. Miehen torjunnat ja kakkoset pitivät PuB:n mukana kiivastempoisen ottelun sykkeessä. Myös Roman Vorobjev kunnostautui napsimalla tärkeitä hyökkäyspään levypalloja. Pallonmenetykset olivat PuB:n surma 1. neljänneksellä: niitä tuli 10. TomPo:n vauhti oli myös myrkkyä, ja PuB joutui nopeasti virhevaikeuksiin yrittäessään estää helsinkiläisten nopeita hyökkäyksiä. Puoliajalle lähdettiin tilanteesta 36-46.

Toisella puoliajalla Timo Teivaanmäki ja Ville Reponen paukuttivat seitsemän pistettä ennen kuin TomPo:n miehet ehtivät kengännauhojaan sitoa. Reponen loukkasi kätensä ja halkaisutti hampaansa, mutta heittopeli kulki. Roman Vorobjevin säestämänä PuB siirtyi kymmenen pisteen tappioasemasta viiden pisteen johtoon!

Pian vastustaja osoitti rutiininsa tehokkuuden. Kun PuB sortui hyökkääjän virheisiin ja otti teknisiä kiroilusta, TomPo tuli maltillisesti ohi. Lopussa koreja tehtiin vuorotahtiin, mutta lopulta PuB:n virheongelmat (43:n pallonmenetyksen ohella) auttoivat TomPo:n voittoon. Parhaiten vastustajan kyydissä pysyi 28 pistettä tehnyt ja 24 levypalloa napsinut Timo Teivaanmäki.

Dynamo johtaa sarjaa, TomPo on kakkonen, PuB kolmonen, ja nyt on joulutauko.

"Kolmas neljännes ehkä kauden parasta peliä meiltä." -Pasi Aalto

 

PuB:n pisteet ja levypallot:

Timo Teivaanmäki 28/24

Miikka Kilpinen 14/4

Ville Reponen 14/3

Roman Vorobjev 11/5

Eetu Koivuniemi 6/7

Jussi Aaltonen 2/9

Petu Mattila 0/6

Lauri Kutila 0/0

 

Punaportin Bluesin ottelut vuonna 2007

 

 

9.3.2007

PuB - PWA

105-44 (41-19)

Kauden viimeisellä ottelulla on ratkaiseva psykologinen merkitys valmistauduttaessa tulevaan kauteen. Nelosdivisioonan kolmospaikasta taisteleva Punaportin Blues isännöi maaliskuisena perjantai-iltana Ojoisilla helsinkiläistä PWA:ta, joka pääsi syyspuoliskolla yllättämään.

Valmentaja Pasi Aallon toive viimeisessä ottelussa oli jyrätä täysillä, vaikka voitto olisi jo varma. Pelaajamiehistö päätti toteuttaa toiveen kirsikaksi erinomaisesti sujuneen kauden kakun päälle. PWA pysyi vauhdissa ensimmäisen neljänneksen (19-11), mutta toisella alkoi karkumatka. 

Prässipuolustus puri, nuoren helsinkiläisvastustajan kuviot sekosivat: toinen jakso päättyi PuB:lle 22-8. 

Toisella puoliajalla ei helpotuksen tunteelle annettu valtaa, vaan rypistettiin täysillä eteenpäin. Voimalla seitsemän miehen saatiin kolmannen jakson tulokseksi 29-17 ja viimeisen peräti 35-8 (!). Joukkueeseen oli nyt saatu istutetuksi filosofia, jonka mukaan tärkeintä ei ole voitto, vaan mahdollisimman reilu voitto. Vain parastaan antaen voi vastustajaa kunnioittaa tämän ansaitsemassa määrin. Lopussa löysäily on loukkaus.

Eetu Koivuniemi, joka on parantanut otteitaan peli peliltä kauden edetessä, ahersi sarakkeeseensa 22 pistettä ja poimi kuusi levypalloa. Mies onnistui ykkösissään, kakkosissaan, kolmosissaan ja vähän nelosissaankin.

Petteri Mattila (13/4) pelasi niin ikään kauden parhaan ottelunsa, josta tilastotietona poimittakoon 100%:n kolmostarkkuus: kolme yritystä, kolme onnistumista. 

Big Ju$be teki perussuorituksena 15 pojoa ja otti 13 irtopalloa.

Timo WV Teivaanmäen hirmusaldo illalta oli 29/22.

Suoraan VKS:sta koripalloparketeille kirmannut Late Kutila onnistui sekä hyökkäyksissä että torjuntapelissään. Toipilaan sarakkeeseen kirjattiin 9/7. Ympäri kaupunkia kiertävä huhu kertoo, että Late säästi kauden parhaan pelinsä viimeiseksi.

Illan muita onnistujia olivat Aapo Nuutinen (5/6) ja Ville Reponen (12/3).

Jotta tämä raportti ei olisi yltiöpositiivinen, on sanottava, että PWA oli matkassa ilman kahta tähtipelaajaansa, ja antoi näin ollen PuB:lle hieman tasoitusta. Tosin epäselväksi ei jääne kenellekään, että tähtipelaajitta tai ilman, PuB olisi tehnyt tämän 50-60 pistettä eroa joka tapauksessa. 

TomPo ja Dynamo nousivat ensi kaudeksi III divisioonaan, PuB jatkaa porrasta alempana.

 

"Nyt on hyvä fiilis. Koutsin näkökulmasta kaikista kauden peleistä tästä jäi paras maku." -Pasi Aalto

"Itselleni jäi mieleen porukan läpi kauden kestänyt hyvä joukkuehenki ja Dynamon Mikko". -Kalle Manninen

 

 

3.3.2007

TomPo - PuB

105-86 (46-37)

 

Kauden viimeinen vierasottelu tiedettiin jo ennalta vaikeaksi. Tappioitta kohti kauden loppua etenevä ja nousunsa jo varmistanut TomPo oli täksi kerraksi muuttanut koostumustaan, jos mahdollista, edellistäkin kovemmaksi. Panokset olivat lauantai-illan ottelussa pienet, koska PuB:n nousuhaaveita ei olisi voittokaan nostattanut. 

Kaksi ensimmäistä kymmenminuuttista jaksettiin roikkua vauhdikkaassa kelkassa: pallo kiersi, leikattiin korin alle, Ju$be ajeli korille ja Misu tiputteli kakkosia...  Teemu onnistui tässäkin ottelussa kolmosissaan ja Petu urakoi ruutulehtiöön pitkän sarakkeen; Ville pelasi asiallisen peruspelin ja Eetu jopa kiitettävään yltävät kolme jaksoa. 

Vastustajalle kertyi 19 kolmen pisteen heittoa, jotka lähtivät hyvänkin puolustuksen editse tarkasti maaliinsa. Kolmannella neljänneksellä, kun PuB väsähti, TomPo onnistui kolmosissaan kahdeksan kertaa, puolet näistä peräkkäisissä hyökkäyksissä. Tämä oli isku, josta hämeenlinnalaiskuusikko ei enää toipunut.

Vastustaja oli tällä kertaa liian nopea, heittoharhautti liian hyvin ja ajoi korille liian taitavasti. PuB:n peli ei ollut huonoa, päinvastoin, mutta parinkymmenen pisteen päähän jäätiin.

Kautta on jäljellä yksi ottelu. Näillä näkymin PuB pelaa ensi kaudellakin 4. divisioonassa. 

 

Parempi joukkue voitti. Ihailtavaa peliä. Meitäkään ei voi sinänsä moittia. -Pasi Aalto

 

PuB:n pisteet ja levypallot:

Misu K 28/16

Eetu K 21/13

T-mu 16/3

Big Ju$be 13/7

VR 8/4

Petu 0/5

 

 

26.2.2007

PakVi Stars - PuB

80-79 (36-37)

 

Näinkin voi näemmä käydä... että juuri kun on mielipuoli meininki ja tunnelma katossa, tulee Pakilan Visan miesten kakkosjoukkue ja riuhtaisee maton kaikkien hämeenlinnalaisten tunnelmoitsijoiden jalkain alta. 

Maanantai-iltainen ottelu alkoi hienosti Petu Mattilan komennossa. Kolmonen sisään ja kovat puolustukset päälle.  Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli erinomaista peliä koko joukkueelta, juuri sellaista mihin on saanut viime aikoina PuB:n otteita katsellessa tottua. Sellaista, jossa silmä lepää. Prässipuolustus toimi ja vastustajan makaava paikkapuolustus murrettiin kiitettävällä tehokkuudella.

Toisella neljänneksellä tapahtui jotain. Mukavuuden tunnetta? Hyvää oloa? Ylimielisyyttä? Helpotusta ja raukeutta, puolen tunnin päässä häämöttävän voiton odotusta? Jotain sellaista, ei sitä kukaan tiedä varmaksi sanoa. 

Helsinkiläisten heitto alkoi osua. PuB:n heitoista onnistuivat Teemu Säterin muutamat kolmoset; joukkueen ykköset ja kakkoset eivät lainkaan. Kakkosista 45 kpl sinkoutui jonnekin muualle kuin siihen itseensä... mutta ei se peli kauttaaltaan ihan niin huonoa ollut kuin tästä voisi lukea. Paitsi loppuhetkillä. 

Tasaväkisesti tultiin viimeisille sekunneille. PuB johti kahdella pisteellä ja hukkasi kaksi vapaaheittoansa. Vastustajalla oli runsaat 20 sekuntia aikaa ratkaista peli. Joku nimetön takamies tuli, asteli kolmen pisteen kaaren taa ja onnistui. Piste jäi eroa pöytäkirjaan.

Roman V paransi peliään loppua kohden, Big Ju$be tykitteli valtaosan matsista varsin asiallisesti ja tällä kertaa Eetu K piti pystyssä hämeenlinnalaispeliä. Sarjan kolmospaikka on edelleen hallussa, mutta nousuhaaveille tämä tappio oli rotanmyrkkyä. 

 

"Ei paljon huvita kommentoida." -Pasi Aalto

 

PuB:n pisteet ja levypallot:

Kilpinen Miikka 21/12

Aaltonen Jussi 17/13

Koivuniemi Eetu 14/17

Säteri Teemu 12/0

Reponen Ville 7/2

Mattila Petu 6/3

Vorobjev Roman 2/4

Nuutinen Aapo 0/4

 

23.2.2007

PuB - Kolmoskori

101-84 (53-42)

 

 

Paikalliskamppailuissa on aina oma erityisjännityksensä. Kauden toinen taisto Kanta-Hämeen kuninkuudesta alkoi hämeenlinnalaisten komennossa. Ojoisten uudet korit suosivat Ville Reposta, joka täräytti ensimmäisen kolmosen alkuvihellyksen vielä kaikuessa korkean koulusalin rakenteissa. Puolustaminenkin maittoi, ja erityisesti parivaljakko Teivaanmäki - Kilpinen onnistui haastavassa tehtävässä pitää pelikuntoiseksi palannut riihimäkeläistakamies Mika Halttunen aisoissa. JP Järvinen tehtaili tuttuun tapaansa pisteitä läheltä ja kaukaa pitäen hitaasti käynnistyvää Kolmoskoria muutaman pisteen takaa-ajoasemassa.

Toisella neljänneksellä kohellettiin, mutta koreja syntyi. Neljän ratsumiehen yhteistyö toimi saumattomasti, ja puoliaikaan mennessä oltiin ahkeroitu muutama kori vastustajaa enemmän. Riihimäkeläisistä vaikeimmaksi puolustettavaksi osoittautui Teemu Viertola, joka hämeenlinnalaispuolustuksen harmiksi pussitti kolmosia hurjalla prosentilla. Molemmat joukkueet pelasivat siistiä peliä, ja tuomarilinjakin oli sopivan lempeä mitä tulee lähtöaskeleiden viheltämättä jättämiseen.

Ottelun käännekohtana voidaan pitää Halttusen ja Järvisen kolmannella jaksolla hankkimia virhevaikeuksia. Molempien pelimiesten neljä virhettä pakottivat vierailijan laskemaan sykettään, mikä innosti PuB:n Miikka Kilpisen suureen korisavottaan vanhan ajan talkoohenkeen. Kun tuomari vihelsi kolmannen kymmenminuuttisen päättyneeksi, ero oli toistakymmentä pistettä: 78-61. 

Ojoisten viisipäinen yleisö sai perjantai-illan viihteekseen donkkisirkuksen. Timo Teivaanmäki koetteli tuoreelle maalille tuoksuvien korirenkaiden kestävyyttä useammallakin alaspäinlyönnillä, jotka kirvoittanevat paikallisia eläkeläisiä raapustamaan sanomalehtien yleisönosastoille hämmentyneitä ja närkästyneitä puheenvuoroja tyyliin: "Miksi se koripallo pittää lyyvä sinne koritelineeseen alaspäin, jotta eikö se ole tarkoitus heittää sinne renkaan sissään?"

 

Kylläpäs nyt peli kulkee, myhäilee Eetu,

vaikka lattiakin on liukas kuin curlingrata.

 

Viimeisellä jaksolla Halttunen ja Big Ju$be kisailivat leikkimielisesti lajissa, jonka nimi on Kumpi Heittää Komeamman Kolmosen Levyn Kautta. Ju$be, jota onni suosi jo ennen ottelua (mies palkittiin epävirallisten nettisivujen neljäntenätuhantena kävijänä hyvinkääläisen r'n'b-tähti Roni Tranin Call Me -singlellä), todisti, että kolmen pisteen suoritus voidaan saavuttaa käyttämällä pallo kahdesti taustalevyssä ennen putoamistaan sukan pohjalle. Tämän lajin voitto kirjattiin hämeenlinnalaisille, vaikkakin Halttusen komea, miltei puolesta kentästä lähtenyt levynkauttakolmonen oli taputusten arvoinen suoritus sekin.

Ville Reponen, Aapo Nuutinen ja Petu Mattila onnistuivat heittopelissään, mutta Teemu Säteri oli perjantai-illan varsinainen tarkka-ampuja. Jokainen Säterin viidestä kolmosesta söi Kolmoskorin henkistä selkärankaa hitaasti ja kalvaen. Taustatulta antoi Eetu Koivuniemi, jonka nollakulmasta lähtevät heitot olivat kitkerää myrkkyä vastustajalle. Säterin lisäksi erinomaisesti pelasivat Mattila, Nuutinen, Big Ju$be, Kilpinen, Koivuniemi, Teivaanmäki ja Reponen. Tilastoista poimittakoon muutama mielenkiintoinen fakta: 

Teivaanmäki 18 pistettä, 16 levypalloa ja 12 syöttöä,

Misu Kilpinen 20 pistettä ja 20 levypalloa.

Päästrategi Pasi Aalto onnistui taktiikassaan puolustuttaa takamies Halttusta aggressiivisesti; Teivaanmäki ja Kilpinen onnistuivat tehtävässään kunniamerkin arvoisesti, sillä normaaliolosuhteissa yli 30 pistettä per peli tehtaileva pelinrakentaja jäi tällä kertaa 16 pisteeseen, joista seitsemän syntyi viimeisillä minuuteilla, ottelun jo ratkettua. Kolmoskorin pistemiehistä mainittakoon lisäksi Järvinen (24 p.), Viertola (14 p.) ja Toivonen (11 p.).

PuB on edelleen sarjan kolmannella paikalla, Kolmoskori keskivaiheilla taulukkoa.

PuB:n loput pisteet ja levypallot: Säteri 15/6, Mattila 2/2, Aaltonen 15/7, Nuutinen 2/3, Koivuniemi 19/6 ja Reponen 10/1.

 

 

 

 

17.2.2007

Rukkanen - PuB

71-93 (29-63)

 

Lauantaisin ihminen nukkuu myöhään, koska hänellä ei ole päämäärää. Niille sankariyksilöille, jotka heräsivät aikaisin, oli määritelty tehtävä: tällä kertaa koripallon IV divisioonan Amazing Race -oravanpyörän lauantaitehtävänä oli matkustaa Vantaalle, pelata loistopeli ja palata takaisin. Mikäli tehtävä onnistuisi, ansaitsisivat tehtävän suorittaneet palkintonsa saunaillan muodossa. Laiskoille lukijoille kerrottakoon, että tehtävä onnistui yli odotusten.

Koivukylän koulun pitkässä salissa peli kulki kuin unelma. Matkassa oli yhdeksän miestä, joita ohjasti Pasi Aalto. Ensimmäiset 13 pistettä tehtiin ohiheitoitta. Erityisesti Aapo Nuutisen heittokäsi oli ottelun alkuvaiheilla liekeissä. Edellisen ottelun pitkien miesten (ks. edellisen otteluraportin four horsemen) syöttökarnevaalit jatkuivat; pallo liikkui käsiparista toiseen kuin noiduttu. Takamiehet Reponen ja Säteri (yht. 23 p.) paukuttivat kaukaa ja jakelivat syöttöjä nappipaikkoihin.

Tuomarilinja oli tiukka, lähtöaskeleita ei suvaittu. Isolla kentällä keski-ikäinen vastustaja jaksoi sinnitellä mukana yllättävänkin hyvin, mutta puoliaikatulos 29-63 oli siltikin liikaa. Ei tuollaista eroa kuro parissakymmenessä minuutissa kiinni poliisikaan. 

Toisella ottelupuoliskolla Rukkanen piristyi: ajoi keskeltä, heitti ja poimi levypallot. Vantaalaisvastustaja ei ollut heikko missään vaiheessa, mutta PuB oli tällä kertaa liian kova. Se pelasi tasalaatuista peliä, jolla olisi kaatunut moni muukin lohkon joukkueista. 

Erityisen ilahduttavaa oli, että hämeenlinnalaisyhdeksikkö jaksoi prässipuolustaa. Petu Mattilan (ja tällä kertaa myös Teemu Säterin) jalkatyö hakee sarjatasolla vertaistaan. Paineen alla Rukkasen energiataso hiipui hiljalleen olemattomiin. Liekö mahtavan pelin motivaattorina ollut saapuvan illan saunakestitys, mene ja tiedä, mutta komeaa oli meininki Vantaalla. Teivaanmäen Timppa kirjautti kovimmat tehot ja Aaltosen Jusbe oli muuten vaan kova äijä. Puolikuntoisen Pasi Aallon ei ollut tarpeellista astella kentälle, sillä pelaajia riitti ja hermot kestivät joka jarnolla. 

 

"Ei ollut vastustajan heikkoutta tämä tulos. Ilman muuta parasta peliämme aikoihin." -Pasi Aalto

 

PuB:n pisteet ja levypallot: 

Timo Teivaanmäki 22/17

Jussi Aaltonen 13/2

Teemu Säteri 13/2

Miikka Kilpinen 11/9

Eetu Koivuniemi 10/5

Ville Reponen 10/3

Roman Vorobjev 8/4

Aapo Nuutinen 6/2

Petu Mattila 0/1

 

 

9.2.2007

PuB - Honka 3

99-50 (44-20)

 

 

Perjantai-iltana Ojoisilla pelailtiin. Vastustaja Honka 3 saapui paikalle viiden miehen voimin, eikä pysynyt liukkaiden hämäläisten kyydissä missään vaiheessa matsia. Edellisen kohtaamisen PuB oli voittanut noin kymmenellä pisteellä, mutta jo alkuvihellyksestä kymmenpäinen hämeenlinnalaisyleisö aavisti, että kymmenen pistettä ei tänään riitä.

Aapo kannustaa väsyneitä joukkuetovereitaan.

Takamies Petu Mattila oli liekeissä: kolmoset upposivat ja puolustaminen oli virheetöntä. Kauden parasta Petua, kuiskittiin PuB:n vaihtopenkillä. Pelinrakentajista myös Pasi Aalto pelasi erinomaisen ottelun ennen kaikkea levypallo- ja torjuntatilastoihin vilkuillen. Aapo Nuutinen onnistui niin ikään irtopallojen rohmuamisessa.

Eetu ja Timo tutustuvat Ojoisten korirautoihin.

Ensimmäistä kertaa kauden aikana PuB onnistui heittopelissään, mutta vastustaja ei. Yleensä on päinvastoin. Jokainen joukkueen pelaajista onnistui sekä läheltä että kaukaa.

Jussi lämmittelee heittelemällä vastapäiseen koriin, Petu ratkaisee lähempää ja Miikka tutkii pallon ja korin kierreominaisuuksia.

Kun vastustajan korinteko ei onnistunut, PuB:n pitkä nelikko, ns. neljä ratsumiestä (four horsemen), pelasi ilmiömäisesti. Syöttöpeli kulki niin kuin miehet olisivat tunteneet toisensa hiekkalaatikkoikäisestä. Donkkeja nähtiin vähintäänkin yksi per jakso, ja akselilla Aaltonen - Kilpinen - Koivuniemi - Teivaanmäki oli varaa ajoittain jopa hieman leikitellä pallolla ja katsoa, pysyykö hyökkäyskaveri mukana omissa oivalluksissa.

Timo etenee helpoista suorituksista kohti vaikeampia...

Murskavoitollaan PuB voimisti asemiaan sarjan kolmospaikalla. 

Pasi väistää Jussin tieltä ja vastustaja keräilee palloa omassa päädyssä.

 

Kotiyleisö oli tyytyväinen näkemäänsä.

 

"Vähän ne sai liikaa, hei. Emmä tiä mitä ne sai liikaa, mut jotain ne sai liikaa." -Pasi Aalto

 

PuB:n pisteet ja levypallot:

Timo Teivaanmäki 29/17

Jussi Aaltonen 18/7

Eetu Koivuniemi 15/7

Miikka Kilpinen 10/11

Petu Mattila 8/5

Pasi Aalto 6/8

Aapo Nuutinen 4/9

 

 

4.2.2007

Pink Panthers - PuB

67-68 (30-32)

Sunnuntaina pelattiin vieraissa. Kuusimiehisen PuB:n ensimmäinen jakso oli kuin oppikirjan esimerkkipeliä: pallo kiersi pelaajalta toiselle ja ratkaisut tehtiin älykkäistä paikoista.

Pink Panthers ei luovuttanut. Toinen ja kolmas jakso sujui PuB:lta jokseenkin haparoiden helsinkiläisporukan onnistuessa kaaren takaa. Hämeenlinnalaisten pallonmenetykset olivat jo musertaa joukkueen selkärangan, mutta aina suosta noustiin.

Jussi Aaltonen esitti kauden parastaan, Petu Mattilakin tempaisi "tammikuun kolmosensa" vain pari päivää myöhässä aikataulustaan. Miikka Kilpinen ja Eetu Koivuniemi pelasivat tutun tehokkaasti. 

Trilleri alkoi 4. neljänneksen loppuvaiheilla. Ottelua oli jäljellä huimat 25 sekuntia - PuB neljä pistettä tappiolla. 

Vastustaja epäonnistui vapareissaan. Eetu Koivuniemi lennätti yhden käden harppuunasyötön Miikka Kilpiselle, joka päätti yrittää 360 asteen hyppy-käännös-heittoa, joka helsinkiläisyleisön suureksi riemuksi upposi maaliinsa.

Loppusekunneilla pallonmenetysten ja molemminpuolisen hermoilun seurauksena Pink Panthers menetti otteen viimeisen kerran. Pallo sinkosi sivurajan tuntumasta (epäonnistuneen pelastusyrityksen seurauksena) suoraan Timo Teivaanmäen käsiin. 

Taidat jo arvata, mitä siitä seurasi.

Mitä siitä nyt seuraa, kun ollaan kaksi pistettä tappiolla ja tuomari on puhaltamassa pelin päätökseen?

Siitä seuraa Timo T:n onnistunut kolmonen. Ensimmäinen ei ollut osunut, mutta tämä osui.

Summeri soi.

Mylvivä helsinkiläisyleisö hiljenee kuin ydinräjähdyksen seurauksena. 

Tuomarilla on molemmissa käsissään kolme sormea pystyssä.

Aika.

Kolme pistettä PuB:n sarakkeeseen.

67-68.

Tämä peli antoi uskoa... näinkin voi käydä. -Pasi Aalto

 

PuB:n pisteet ja levypallot:

Jussi Aaltonen 20/7

Timo Teivaanmäki 18/18

Eetu Koivuniemi 12/15

Miikka Kilpinen 12/10

Pasi Aalto 3/7

Petu Mattila 3/1

 

  

26.1.2007

PuB - EBT 2

101 - 93 (52-43)

Alkuvuosi on ollut yhtä pitkää taukoa PuB:lle aivan kuten edellisen vuoden loppukin. Perjantaina kuitenkin päästiin taas Ojoisilla rymistelemään, kun Espoo Basket Teamin kakkosjoukkue saapui vierailulle. Tämä kevätkauden toinen ottelu oli luonteeltaan kovin erilainen kuin syyspuolen espoolaiskamppailu, joka päättyi noin 50 pisteen hämeenlinnalaisvoittoon. Alkuasetelma: PuB jaetulla kolmospaikalla sarjassa, EBT 2 hännänhuippuna.

Pienilihainen ja lyhyt espoolaisporukka heitti alusta lähtien rohkeasti ja tarkasti. Kolmoset upposivat reilusti viivan takaa, mutta korin alla nuoriso torjuttiin tylysti. PuB:n pitkät äijät kehottivat espoolaisia pysymään poissa korin alta. Eetu Koivuniemi vei hämeenlinnalaisia karkumatkalle kaukoheitoillaan, jotka lähtivät kuin ohjelmoituina kolmen metrin kohdalta, nollakulmasta. Ensimmäinen jakso PuB:lle 23-13.

Petu Mattilaa otti aivoon jo alkumetreiltä. Mies nappasi kaksi teknillistä virhettä epäurheilijamaisesta käytöksestä ja komensi itsensä suihkuun ennen kuin peli oli ehtinyt kunnolla edes alkaa. Vastustaja kuroi etumatkaa, tuli kolmen pisteen päähän.

Toisella neljänneksellä Timo Teivaanmäki heräsi. Mies poimi levypallot molemmista päistä ja heitti vapaaheittoja tarkkuudella, jota Hämeenlinnassa harvoin nähdään. Itse asiassa koko joukkue onnistui (!) vapaaheittopelissä, mikä on suorastaan poikkeuksellista. Sujukoon loppukausi yhtä tarkoissa merkeissä. Vastustaja pysyi mukana muutamien helppojen ilmaiskorien ja kolmosten avulla. Puoliajalle lähdettiin tilanteessa 53-42.

Kolmannella jaksolla loisti Miikka Kilpinen ja hänen mukanaan kaikki muutkin Isot Jormat. Syötöt lähtivät älykkäästi ja korinalustilanteet pelattiin taidolla loppuun asti. Aaltoveljekset Pasi (Aalto) ja Jussi (Aaltonen) heittivät kolmosen mieheen ja nostivat PuB:n kauden onnistuneiden kolmosten prosentin tähtitieteelliseksi. 

Viimeisellä kymmenminuuttisella PuB romahti. Musta hetki toi EBT:n pisteen päähän, vaikka heti sitten eroa oli ollut 18 pistettä! Aikalisien värittämä neljännes päättyi lopulta siten, että Pasi Aalto ja Teemu Säteri napsivat riiston mieheen ja kaksi vaparia sisään per sierainpari, mikä riitti EBT:lle - siitä ei ollut enää tasoittajaksi. Loppusummerin soidessa lukemat olivat 101-93. 

Huomioitavaa on, että vastustaja oli täysin yhden pelaajansa varassa: Mikko Sierla, #7, teki ottelussa 54 pistettä. Kokenut tuomarikaksikko Pauli Suominen - Pentti Hiltunen hoiti tehtävänsä moitteettomasti ja erinomaisinta asiallisuutta noudattaen.

- Huh. (Pasi Aalto)

Punaportin Bluesin pisteet ja levypallot:

Timo Teivaanmäki 27/20, Miikka Kilpinen 17/9, Jussi Aaltonen 13/4, Eetu Koivuniemi 12/10, Teemu Säteri 12/2, Ville Reponen 8/0, Pasi Aalto 7/1, Roman Vorobjev 4/4, Aapo Nuutinen 1/2 ja Petu Mattila 0/0.

 

 

12.1.2007

PuB - Dynamo

75-76 (30-37)

 

Uusi vuosi käynnistyi Punaportin Bluesin osalta jo etukäteen tiukaksi tiedetyllä kamppailulla Dynamoa vastaan. Kymmenpäinen Dynamo saapui ottelupaikalle Ojoisten koululle myöhässä, mutta saapui. PuB:n yhdeksän miestä olivat ehtineet jo verrytellä hyvän tovin, muutama rentoutui armeijan harmaissa. Eetu Koivuniemen nilkkavamma pakotti miehen jännittämään ottelua katsomon puolelta.

Sarjakakkonen Dynamo aloitti väkevästi, mutta rauhoittui pian. Tilanteessa 8-5 se oli pakotettu ottamaan aikalisä. Ensimmäisellä jaksolla PuB:n pitkät miehet torjuivat heittoja sekä yleisön että itsensä iloksi: yrityksiä poimittiin talteen kuin luumuja. Pienelle hengähdyspaussille päästiin tilanteessa 14-14.

Dynamo puolusti lujaa toisellakin jaksolla: syöttölinjat katkottiin ja jalat saksasivat palloja seinille. Kaukoheittopeli ei kotijoukkueella tahtonut ottaa toimiakseen, mutta kuudennella yrityksellään Teemu Säteri osui, eikä sitten enää erehtynytkään. Tarkkakätinen takamies paukutti vastustajan korisukkaa 20 pisteen edestä ja nappasi vielä yhden levypallonkin sarakkeensa kaunistukseksi. 

Ensimmäisen puoliajan valopilkku oli Aapo Nuutinen, joka tekee kentällä nöyrää perustyötä duunarin asenteella. Lähinnä parempien kaukoheitto-onnistumistensa turvin helsinkiläiset veivät ensimmäisen puoliajan nimiinsä lukemin 37-30.

Toinen puoliaika alkoi tehomies Timo Teivaanmäen osalta ikävästi. Neljän virheen rasittama peluri joutui rauhoittamaan puolustamistaan suihkukomennuksen uhalla. Piste-ero pysyi kymmenen pisteen tienoilla (vastustajan hyväksi) läpi koko kolmannen jakson.

Viimeinen neljännes toi PuB:lle toivon. Miikka Kilpinen käynnisti donkkitalkoot, joita Roman Vorobjev säesti Ojoisten kotiyleisölle jo tutuksi tulleilla yksilösuorituksillaan. Mies ajoi kenttää päästä päähän ja nosteli palloja pussiin.

Sähköä riitti viimeisille sekunneille, joita värittivät PuB:n harmillinen pallonmenetys, lukuisat vapaaheitot ja Jussi Aaltosen vapaaheittoviivalle lähettänyt virhe, joka vihellettiin virallisen peliajan päätyttyä. Dynamo johti kolmella pisteellä, kun vapaaheittoviivalla seisoi Jussi Aaltonen kolme vapaaheittoa heitettävänään. Kaksi onnistui, joten PuB pääsi pisteen päähän tasapelistä ja jatkoajasta. 

Kuka teki mitä?

Teemu Säteri pommitti kolmosia (aluksi vain 1/6, pian jo 5/8) päästyään homman juoneen, Miikka Kilpinen piti donkkeineen ja torjuntoineen huolen ottelun viihdyttävyydestä, Timo Teivaanmäki piti PuB:n hengissä väkevällä levypallopelillään, Roman Vorobjev hemmotteli yleisöä harhautuksillaan ja ohituksillaan, Jussi Aaltonen nosteli tärkeitä pisteitä korin alta sky hookeillaan, Petteri Mattilan puolustus oli tälläkin kertaa sähäkkää, Ville Reponen ja Aapo Nuutinen poimivat pari levypalloa mieheen ja Pasi Aalto otti aikalisät oikeisiin tilanteisiin (mm. viimeisillä sekunneilla). 

Sanotaanko nyt vaikka näin, että varmempi joukkue voitti ottelun. 

- Ottaa päähän. (Pasi Aalto)

Punaportin Bluesin pisteet ja levypallot:

Teemu Säteri 20/1, Miikka Kilpinen 18/12, Timo Teivaanmäki 15/25, Roman Vorobjev 12/7, Jussi Aaltonen 8/4, Petteri Mattila 2/3, Aapo Nuutinen 0/2 ja Ville Reponen 0/2. Pasi Aalto käväisi kentällä.

 

TAKAISIN PÄÄSIVULLE