Kauden 2007-2008 otteluraportit

 

Kalle Manninen

HuHa-PuB su 16.3. klo 20.15, Nummela

80-68 (48-22); jaksot 26-11, 22-11, 17-26, 15-20

Oli synkkä ja myrskyinen ilta. PuB:n matkakaravaani eteni räntäsateessa kohti Nummelaa. Päätettiin pelata alusta asti aggressiivisesti, hereillä pysytellen. Niin ei käynyt. Olosuhteet eivät antaneet armoa - eikä vastustaja.

Yhdeksänmiehinen Huhmarin Haka oli päättänyt napata voiton sarjakärjestä, ja sen se ilman selittelyjä tekikin. Uudehko prässipuolustuskuvio ei purrut kovaluiseen kotijoukkueeseen, joka nosteli helppoja korinalustasta.

Timo Teivaanmäen puuttuminen näkyi. Myös Petu Mattilaa olisi tarvittu vääntämään Bruce Willisin kanssa. Kymmenen miestä kuitenkin oli matkassa, mikä on hieno asia, sillä kyseessä oli merkityksetön ottelu. Sarjanousu kun oli PuB:lle varmistunut jo iät ja ajat sitten.

Ensimmäinen puoliaika otettiin vastaan. Sieltä tuli levynkauttakolmosia ja kaikenlaista outoa. Toisella puoliajalla herättiin taistelemaan, mutta silloin oli jo hieman liian myöhäistä. Kaula oli venynyt liian pitkäksi.

Lassi Utrio pelasi kelpo pelin, Samoin Miikka Kilpinen. Myös Monster Aaltonen ja Matias Suonpää väänsivät väkevästi. Koska PuB voitti lohkonsa ylivoimaisesti, eikä suurempaan hehkutukseen ole juuri nyt aihetta, Jordanit menevät tällä kertaa nummelalaisille:

Yksi Jordan: vastustajan pikkutakamiehen suu kävi niin, että vanhempiaan olisi hävettänyt, mikäli olisivat olleet katsomossa. Ehkä juuri siksi eivät olleet.

Kaksi Jordania: Bruce Willis yritti murtaa hämeenlinnalaisneniä onnistumatta. Ähäkutti.

Kolme Jordania: paikallinen tuomaripari, joka kuunteli nöyränä kotijoukkueen jatkuvaa valitusta.

 

"Toinen puoliaika näytti hyvältä." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot HuHa-ottelussa:

Lassi Utrio 36/5, Miikka Kilpinen 19/12,  Markus Manninen 5/2, Mouse Aaltonen 4/7, Matjaz Suonpää 4/5, Lasse Lehtonen 0/1/4s/4r, Aapo Nuutinen 0/1, Ville Reponen 0/0, Aleksi Suominen 0/0 ja Kalle Manninen 0/0.

 

PuB - TaiNMKY 101 pe 7.3.2008 klo 18.30-20.00 Ojoisten koulu

102-67 (45-30); jaksot 23-15, 22-15, 32-12, 25-25

Kauden viimeinen kotiottelu sai ansaitsemansa päätöksen kotiluolan hämyssä. Alku tahmattiin, mutta loppua kohden laatu parani ja lukemat saatiin sellaisiksi, joita PuB:lta on lupa tässä vaiheessa kautta lupa odottaakin.

Helsinkiläinen Taivallahden NMKY oli kova vastus, se on sanottava. Syksyinen kohtaaminen päättyi PuB:n voittoon 20-0, sillä vastustaja mähläsi tuomareiden hankkimisen. Harjoituspelinä pelatun matsin PuB vei nimiinsä noin 30 pisteen erolla, mutta tosi testiä eivät nämä joukkueet olleet toisilleen ennen tätä geimiä asettaneet.

Ukkoja vastustajalla oli kahdeksan (respect - harva tulee Hämeenlinnaan kahdeksalla): vahvoja ja osaavia. Takamies Charles Darwin oli vaihdettu parempaan, numero ykköseen, joka olikin vierailijan selkeä ykkösmies; kovaprosenttinen heittäjä ja liukas liikkeissään.

Toinenkin vastustajan takamiehistä onnistui kaukoheittopelissään - siinä osa-alueessa koripallopeliä, jossa kotijoukkue ei tänään loistanut. Okei okei, kyllähän Lassi Utrio ja Mamba Manninen heittivät tehot 27/7 ja 22/2, mutta liiaksi näiden kahden varaan heittopeli tahtoi jäädä (esim. K. Mannisen kolmoset 0/3).

Voisikin sanoa, että tämä voitto ratkaistiin ilmatilassa. Siellä, missä harva asuu, elää ja hengittää. Ilmatila on paikka, jonne pääsevät vain todelliset päällikköt, sotalordit. Hämeenlinnalaisten mahtavin sotalordi oli tällä kertaa Huviretki-pystillä palkittu Miikka Kilpinen, jonka pisteiden sarake näytti 29 ja levypallojen 17. TaiNMKY:n porukasta ei löytynyt alipäällikköä, joka olisi kyennyt estämään Kilpisen vastustamattomia hyppyheittoja, sikamuussauksia ja laittopalloja eli donkkeja. Ei liene överisti sanottu, että Kilpinen teki, mitä tahtoi.

Miikka Kilpinen

Pitkien poikien osastolla onnistuivat muutkin. Timo "yritin blokata kolmosta" Teivaanmäki sai aikaiseksi 11 pistettä ja 14 levypalloa ennen viidettä virhettään, joka saapui liian aikaisin. Monster Aaltonen teki pinnan ja otti kahdeksan levypalloa ja Alpo Rusi tehtaili sarakkeekseen 1/5 (joista neljä hyökkäyslevypalloa!). Tämä oli siis pitkien miesten päivä, joskin myös puolipitkät pelasivat erittäin ansiokkaasti: Pertti Mattila taisteli väsymättömästi ja aiheutti vastustajalle kaikenmoista kotijoukkuetta hyödyttävää harmia: Speden tehot 2/4. Matias Suonpää pisti pohjaan yhden komean nollakulman kaukoheiton ja pelasi niin ikään tasaisen laadukkaan matsin.

Pygmiosasto oli tässä pelissä jotenkin huonolaatuinen. Poikkeuksellisen lyhytkasvuisista oikein kukaan ei tahtonut yltää omalle tasolleen. Ville Reponen teki yhden korin ja Aleksi Suominen kaksi. Ehkä asiallisinta takamiespalloa pelasi Lasse Lehtonen, joka malttoi kierrättää palloa hyökkäyspäässä ja pelasi muutenkin järki pääkopan sisällä. Tehot olivat 0/0 (kuten Kalle Mannisellakin), mutta Lehtosen peli oli kelvollista.

Aleksi Suominen sortui tekniseen virheeseen, mistä seurasi tiedät-kyllä-mitä ja tiedät-kyllä-mikä. Turhautumisen aiheuttama kiukunpuuska hellitti matkalla kotiin.

Joukkueena PuB pelasi uneliaan alun jälkeen varsin viihdyttävästi. Yleisöä oli kymmenkunta, ehkä hieman toistakymmentä, ja kyllä kotijoukkueelta nähtiin (enimmäkseen Kilpisen toimesta) useita kohahduttavia suorituksia. Himomuussausta ja donkkailua (vain yksi ohidonkki!)...

Valokuviakin otettiin. Eikka Stylman napsi muutaman (ottelun kulkua hyvin kuvanneen) otoksen, jotka saat suurennettua klikkaamalla näitä pikkukuvia.

Polvet.

Nyrkit.

Jarmot.

Kiinnostavimpia palkinnoista lienevät kuitenkin Jordanit. Seuraavassa esitellään kaikki kolme.

Matias seisoi yleisön joukossa, kentän rajojen ulkopuolella odottamassa syöttöä. Kun hän viimein sai syötön käsiinsä, tuomari vihelsi Matiaksen olevan väärässä paikassa. Pallon hallinta siirtyi vastustajalle.

Aleksin korille ajo ja "veivaus" levyn ylitse.

Pertti riisti helsinkiläisiltä pallon ja "koijasi apinaa" eli kimmotti pallon vastustajan polven kautta rajan yli, vaikka kuljettaakin olisi voinut. Respect.

 

Raportti ottelusta Hämeen Sanomien verkkolehdessä:

http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=69648&main=49

 

"Toinen puoliaika hienoa peliä." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot TaiNMKY-ottelussa:

Miikka Kilpinen 29/17, Lassi Utrio 27/7, Markus Manninen 22/2, Timo Teivaanmäki 11/14, Aleksi Suominen 5/1, Pertti Mattila 2/4, Matias Suonpää 2/1, Ville Reponen 2/0, Mouse Aaltonen 1/8, Rusi Nuutinen 1/5, Lasse Lehtonen 0/0 ja Kalle Manninen 0/0.

 

12-Pack-PuB ti 4.3. klo 20.00 Lauttasaaren Yhteiskoulu, Isokaari 19, Helsinki

61-107 (26-53); jaksot 15-24, 11-29, 15-26, 20-28

Myöhäiseen tiistai-iltaan siirretty 12-pack-peli saatiin alta pois suorittamalla yksi kappale vierailuja Lauttasaaren Yhteiskoululle. Oli ilahduttavaa havaita, että paikan päälle oli saapunut suurehko kotiyleisö, joka koostui valtaosin nuorista naisihmisistä. Mikäpä siinä pelatessa.

Kotijoukkue yritti seitsemällä, PuB jalkautti stadiin yksitoista jarmoa. Vain Ville Reponen oli joukosta poissa.

Alkuminuutit olivat tasaista taistoa - koreja tehtiin vuorotahtiin. Toisella neljänneksellä, jota useat asiantuntijatahot kehuivat hämeenlinnalaisjoukkueen kauden parhaaksi jaksoksi, PuB meni menojaan: pallo kiersi pelaajalta toiselle, prässipuolustus muutti muotoaan kuin kameleontti kesähelteessä ja hölmöilyt sekä pallonmenetykset loistivat poissaolollaan.

Tuomarilinja oli salliva mutta tasainen. Vastustajan rivistöstä erottui kolme miestä: I. Mattila (18 p.), T. Rauhala (14 p.) ja J. Uski (10 p.). Hämeenlinnalaisten vaihtopenkiltä tarjoiltiin tällä kertaa helsinkiläistä tasalaatuisempaa tuoretta verta; joka miehellä tuntui peli kulkevan niin kuin kulkee rollaattori Prisman aamupestyillä käytävillä.

Ottelua voidaan tietyllä tapaa pitää myös tuhlaajapojan paluuna, sillä PuB:n ykköstykki palasi lapsuutensa kotikentälle Lauttasaaren Yhteiskouluun. Rakkaus vanhaa parkettia kohtaan purkautui Utriosta tehoina 39 pistettä, kahdeksan levypalloa, kuusi syöttöä ja neljä riistoa. Ilmassa oli miltei doping-säädökset ylittävä määrä puhdasta, teeskentelemätöntä rakkautta. Mieheksi varttunut Utrio ei tuhlannut mahdollisuuksiaan, sillä seitsemästätoista kolmosyrityksestä osui yhdeksän. Stadin kingin titteli siirtyi - ainakin väliaikaisesti - Petulta Lassille.

Jordan-kynnyksenkin ylittäviä suorituksia nähtiin.

Yksi Jordan: Monster Aaltonen syötti omasta päädystä päätyrajan vastustajan nenään, josta pallo kimposi kuin squashkuula takaisin syöttäjälleen, joka ei ehtinyt ylittää päätyrajaa, vaan seisoi edelleen sen takana - pallo käsissään. Tuomaripa siihen lausumahan, jotta pallo kotijoukkueelle, mars mars.

Kaksi Jordania: Timo Teivaanmäki nakkasi vapaaheiton korisukkaa hipaisten päätyseinään saaden katsomon ja oman joukkueensa vaihtopenkin taputtamaan ja mylvimään villisti kuin lauma nuoria puhveleita.

Kolme Jordania: Miikka Kilpisen kolme ohidonkkia ja yksi Petun korin pilaaminen poimimalla putoava pallo pois sukasta. Respect.

 

"Olimme hyvä joukkue. Etenkin 2. neljännestä oli miellyttävä katsella." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot 12-pack-ottelussa:

Tuhlaajapoika Utrio 39/8 (kolmoset 9/17)

Timo Teivaanmäki 26/16 (kymmenen hyökkäyspään levypalloa)

Mamba Manninen 20/4 (kolmoset 6/14)

Miikka Kilpinen 7/8

Kalle Manninen 6/1 (kolmoset 2/3)

Aleksi Suominen 4/5/4s (kolmoset 0/5)

Lasse Lehtonen 3/4 (kolmoset 0/3)

Rusi Nuutinen 2/3

Matias "vastustajan kolmonen tippas mun naaman edestä neljä koria" Suonpää 2/2

Monster Aaltonen 0/4 (kolmoset 0/1)

Pera Mattila 0/2/4s (kolmoset 0/1)

 

Lagers-PuB la 1.3. klo 18.00 Herttoniemen liikuntahalli, Helsinki

56-106 (27-60); jaksot 16-31, 11-29, 11-24, 18-22

Lasse Lehtonen tuulettaa PuB:n voittoa jo ennen ottelun alkua. Taustalla on Eetu Koivuniemi, jonka faniksi LL tunnustautuu peukullaan. Kuva: G.

Tätä Alpo Rusin nimpparipäivänä pelattua Lagers-matsia voidaan pitää PuB:n kauden tärkeimpänä otteluna, koska tämä ratkaisi sarjanousun. Hämeenlinnalaisjoukkue voi mokata III divisioonaan nousemisensa ainoastaan sairastumalla joukkoripuliin tai ennenaikaisten pikkujoulujen jälkitiloihin.

Onhan myös mahdollista, että PuB:n pelaajien kulkuneuvo pysähtyy Linnatuuleen - iäksi. Kuva: G.

Rivistöstä puuttuivat Ville "VR" Reponen, Matias "Näittekö? Viitonen ei tehnyt yhtään pistettä sen jälkeen kun mut pistettiin puolustamaan sitä tokan jakson kolmannella neljänneksellä!" Suonpää ja Timo "Inno" Teivaanmäki, joten yhdeksällä oli pärjättävä. Jo alkulämmittelyssä oli havaittavissa, että voitontahtoa oli ilmassa: Mamba Manninen oli donkata ja veljensä veti kolmen jonon alkulämmittelyheittoharjoituksen mokaamatta kertaakaan.

Sarjanousuanalyysin tausta on seuraavanlainen: mikäli PuB voittaisi Lagersin ja häviäisi kaikki loput jäljellä olevat ottelunsa (12-pack, TaiNMKY-101 ja HuHa), nousu olisi silti tosiasia. Ottelussa oli siis paljon pelissä.

Vastustaja veteli homman läpi kuudella; kuin yksi keskikokoinen ja kiiltävä kuudestilaukeava revolveri jostain vanhasta westernistä.

Alkumatsi oli aikamoista hämäläisittäin aikamoista sähellystä. Kotijoukkue tehtaili avauskorin lisäksi muutamia helppoja koreja, ja johtikin ottelua parhaimmillaan 8-6. Sitten alkoivat tapahtumat vyöryä helsinkiläisten yli kuin (keksi tähän joku osuva vertaus). Miikka Kilpisen parista metristä matkaan lähetetyt vastaansanomattomat hyppyheitot löysivät perille ja Lassi "Valkoinen pommittaja" Utrion kolkit putoilivat pussin pohjille niin kuin tarhaomenapuun (http://fi.wikipedia.org/wiki/Tarhaomenapuu) kypsät epähedelmät perheenemännän iloksi.

Ensimmäinen neljännes päätettiin lukemiin 16-31 - sekoilu oli siis varsin tilapäistä. Tilapäistä kuin tuunattu auto; sitten kun kone leikkaa kiinni, on turha leijua kalliilla stereoilla ja wunderbaumeilla.

Kauneus on katoavaista. Komeankin auton moottorilla on oma elämänkaarensa. Kuva: G.

Toinen kymmenminuuttinen oli PuB:n totaalista dominointia. Prässipuolustus toimi riittävän hyvin, ja sen avulla puoliaikatulokseksi tehtailtiin oikein kelvollinen 27-60. Henkilökohtaisten ottelutapahtumien analysointiin käytetään pituusrasistista menetelmää, joka jakaa Punaportin Bluesin ns. kolmen pituussarjan joukkueisiin.

Pygmit

Lasse Lehtosen raivoenergia toi ukolle tehot 8/2. Pisteet karttuivat keinoin, jotka jo tiedätkin: sikamuussausajoilla korille kolmea äijää vastaan. Aleksi Suomisen 7/2 piti sisällään paitsi yhden komian kolkin, myös yhden tyylikkään päätyajon korin väärältä puolelta sisään. Kalle Manninen haki kolme puolustuslevypalloa ja pisteitä saman verran kuin Laila Halme sai vuoden 1963 Euroviisuissa kappaleellaan Muistojeni laulu (http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomi_Eurovision_laulukilpailussa).

Keskimittaiset

Petu Mattilan viime treeneistä tutut mainiot otteet jatkuivat tässä ottelussa. Tehot 2/3 saivat seurakseen kolme riistoa ja seitsemän syöttöä, ja onnistuipa Pertti puolustustyössäänkin kuumentamaan vastustajan tehokkainta pelaajaa, Kukkosta, juuri sopivasti, jotta tämä jäi 19 pisteeseen ollen toki silti vastustajan koripäällikkö. Mamba Manninen tehtaili 18 pistettä (kolmoset 2/10), kolme levypalloa ja peräti 14 syöttöä. Lassi Utrio kruunattiin kentän korikeisariksi pistesaldollaan 31/7. Viisi riistoa napannut Utrio heitti viisi kolmestatoista kolmosyrityksestään sisään.

Ylikasvaneet

Miikka Kilpinen onnistui 24 pisteen edestä ja ehti keräämään 15 levypalloa. Tällä kertaa Kilpinen donkkasi vain kaksi kertaa (yhdenkäden muuusssi ja Mamban ohiheiton alley oop put back niin kuin koripallokielellä asia ilmaistaan), mutta kolmaskin oli lähellä - sen esti vain vastustajan kokovartaloroikkuminen kyynärtaipeessa. Big Monster Aaltonen pelasi hämäläisistä virheettömimmin; ukkelin sarakkeessa oli vain yksi negatiivinen merkintä (kakkonen ohi) hurjien positiivisten pienenä varjona. Ju$be teki 11 pistettä, otti kahdeksan levypalloa ja läimäytti kolme torjuntaa vastustajan naamatauluun.

Kolmannella neljänneksellä PuB:n vaihtopenkki toivoi paniikki- ja kriisipalaverityyppistä aikalisää, koska joukkue ei ollut tehnyt viimeisiin kahteen minuuttiin ainoatakaan pistettä, mutta valmentaja Pasi Aalto päätti jättää aikalisän ottamatta: joukkueen tuli kasata itsensä pelillisin keinoin. Suvantovaiheesta selvittiin säikähdyksellä.

Pallonmenetyksiä tuli PuB:lle kovin vähän, vain 10. Vastustajan tehomies Kukkosen lisäksi henkilökohtaisessa pelissään onnistuivat T. Helve, joka pykäsi 16 pistettä, ja T. Kavonius, joka urakoi 11 pisteen edestä. Tuomarityöskentely oli kohtuullisen kohtuullista. Herttoniemenrannasta jäi elämään erään PuB:n pelaajan (jonka nimikirjaimet ovat L.L.) mieleen elämään ajatus: entä jos saisin vaihtaa manageripelin viisikkooni Ridge Forresterin Ericin tilalle? Kuinka pelin tasapaino muuttuisi?

Tämän Lagers-ottelun päätteeksi päätettiin yksissä tuumin jakaa ns. Michael Jordan -palkinto tietyille peliä leimanneille asioille. Tällä kertaa MJ (1-3 Michael Jordanin AIR-kuvaa) osui seuraaville asioille:

Yksi Jordan: keltaisen vastustajan numero 15 teki virheen. Toisessa päässää kenttää ollut Petu (sinisten nro 15) kävi mainitsemassa tuomarille, etten se minä ollut. En voinut olla, koska olin kentän toisessa päässä. Kuva: G.

Kaksi Jordania: PuB:n vaihtopenkki pyytää aikalisää, koska koreja ei ole syntynyt kahteen minuuttiin. "En minä mitään aikalisää, paketti pitää kasata kentällä", toteaa valmentaja." Kuva: G.

Kolme Jordania: peliä seuranneena sunnuntaina Vasaloppet-hiihdon (90 km) Sälenistä Moraan numerolla 13693 sivakoinut Matias Suonpää on Petun ohella ainoa PuB:n pelaajista, joka harrastaa koripallon ohessa jotakin muutakin lajia. Respect. Muut pelaavat vain korista, kuuntelevat räppiä ja morsettavat. Kuva: G.

 

"Jäin sanattomaksi." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot Lagers-ottelussa:

Lassi Utrio 31/7, Miikka Kilpinen 24/15,  Markus Manninen 18/3, Mouse Aaltonen 11/8,  Lasse Lehtonen 8/2, Aleksi Suominen 7/2, Alpo Nuutinen 3/7, Pertsa "Pasanen" Mattila 2/3, ja Kalle Manninen 0/3.

 

PuB - Sykki-71 pe 22.2.2008 klo 18.30-20.00 Ojoisten koulu

107-70 (53-39); jaksot 27-26, 26-13, 29-17, 25-14

Jännäkakka oli tulla housuun, kun huomattiin, että uupuu kaksi kappaletta toimitsijoita... mutta asiat järjestyivät, ja kauden neljästoista ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Seitsemällä miehellä Ojoisten valkoisen pölyn luolastoon saapunut helsinkiläisvastustaja aloitti pirteästi, PuB jollain tapaa passiivisesti. Ensimmäinen neljännes palloteltiin runsaskorisesti 27-26.

FANITOIVE: KOKO JOUKKUETTA KOSKEVA RAPORTTI (lisätty 24.2.2008)

Ensimmäisellä jaksolla koko kotijoukkue oli jotenkin nukuksissa: vastustaja sai heitellä vapaasti ja pääsi korin alle nostelemaan ilmaisia pisteitä puolustuksen seikkaillessa toisaalla. Kentän sietämätön liukkaus häiritsi varsinkin niitä, joiden alla savusivat tuliterät turbokengät. Paskoihin tossuihin tottuneille kentän pinnan liukkaus ei aiheuttanut poikkeamia sutivaan jalkatyöhön.

Toisen neljänneksen alusta kentällä nähtiin tyystin toisenlainen PuB: sellainen, joka tekee voittoon tarvittavan korieron kymmenessä minuutissa. Jaksojen välinen laatuero lienee selitettävissä peliasenteen parantamisella ja voitontahdon lisäämisellä - tuskin yksikään kotijoukkueen äijistä kehittyi pelaajana kolme minuuttia kestäneellä neljännesten välisellä tauolla.

Voiton avain oli jälleen kerran prässipuolustuksessa. Alusta loppuun prässäämällä toki koetaan pettymyksiä (vastustajan prässin purkamiset ja niitä seuraavat helpon näköiset korit) ja epätoivon hetkiä ("pelataan nyt jo pikkuhiljaa miestä!"), mutta myös onnistumisen fiiliksiä etenkin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla, jonka aikana vastustaja tapaa yleensä väsähtää. On makuasia, kannattaako koko matsi prässätä. Tulosten valossa usein kannattaa - jos prässipuolustus toimii. Tässä ottelussa se toimi kohtalaisesti. Hieman liian usein muoto särkyi ja puolustuksesta tuli puoliprässimäinen puolipuolustus.

Kauden edetessä on ollut ilahduttavaa seurata, kuinka hämeenlinnalaisporukka pelaa yhä enemmän joukkueena. Turha yksityisyrittäjyys on jätetty pukukoppiin ja on alettu kiinnostua voittamisesta joukkueena. Se lienee ainoa oikea suunta; miksi yrittää olla tähti kun on joka tapauksessa tähti? Syöttöpeli ja pallon kierrättäminen pelaajalta toiselle on kuin söisi suuren pöydän ääressä oikein herkullista suklaakakkua, jota kastetaan kirpeänmakeaan marjaisaan kastikkeeseen.

Kaukoheittopeli oli liiaksi Mamba Mannisen ja Lassi Utrion varassa. PuB tarvitsee lisää heittovoimaa. Pitkiä äijiä kyllä piisaa korin alle, mutta paikkapuolustusta vastaan olisi hyvä päästä nöyryyttämään kaukaa eli tekemään juuri sitä, mitä MM ja LU ovat läpi kauden tehneet. Ehkäpä me pygmit http://fi.wikipedia.org/wiki/Pygmit ensi maanantain harjoituksista lähtien harjoittelemme kolmosia ja puolenkentän heittoja oikein urakkaluonteisesti!

Henkilökohtaisen peliajan saaminen on aina ongelma pelattaessa kahdellatoista jarmolla. Yksi pelaaja ei voi saada niin paljoa henkilökohtaisia minuutteja kuin saisi kuudella pelattaessa. Itse näen tämän ongelman ainoastaan positiivisena: kun on 12 jormaa, joista valita, ei muutaman tarvitse väsyttää itseään näännyksiin 35-40 minuuttia ryntäilemällä. Joissakin otteluissa hyvin pelanneetkin joutuvat kuluttamaan penkkiä. Niin kävi tässä Sykki-ottelussakin, uskoisin. Peliajan vähyys ei johtunut pelaajan urheilullisesta katastrofaalisuudesta vaan täydestä pöytäkirjasta.

Big Ju$be Monsterilta on tulossa analyysi, jossa ruoditaan PuB:n vahvuuksia ja heikkouksia yleisesti, tulevaakin koripallokautta ajatellen. Tarkkailkaa Mooseksen analyysit -palstaa - seuraava analyysi tulee olemaan erinomaisen mielenkiintoinen! Ja faneille: toivottavasti tämä tyydytti edes hieman koko joukkuetta koskevaa tiedonnälkäänne.

MAN BY MAN

Täyden määrän ukkoja pöytäkirjaan saanut kotijoukkue repäisi eron riittäväksi jo toisella kymmenminuuttisella. Tapahtumien kuvaamiseen käytetään tässä raportissa ns. man by man -kommentointimenetelmää, jota, mikäli se nousee suureen suosioon, tullaan käyttämään näissä otteluraporteissa jatkossakin. Siispä asiaan:

Big Ju$be Monster Dog. Laatupeliä molemmissa päissä, joskin alkulämmittelyssä nähtyjä sikadonkkeja jäi 80%:sti naisista koostuva kotiyleisö kaipailemaan. Monsterin energiataso nousee peli peliltä, joten alati lisääntyvää vauhtia tullaan näkemään myös neljässä jäljellä olevassa ottelussa.

Miikka Kilpinen. Kolmen blokin ja yhden donkin liitäjä vakuutti peruspelillään, vaikka ihan kaikki hyppyheitot eivät uponneetkaan. Runsaslukuinen yleisö päästi villin huudon "Ooh!" Miikan paiskatessa palloa alaspäin kuin työmies rukkasensa naulaan kellon lyödessä 16 perjantai-iltapäivänä.

Lasse Lehtonen. Uuden tatuoinnin voimistama LL Cool L hyökkäsi röyhkeästi parhaimmillaan kahdeksaa korin alla puolustelevaa vastustajaa vastaan ja poimi vielä oman levypallonsa hyökkäyspäästä joukkueensa hyväksi. Liekö koskaan PuB:ssa nähty pygmiä, joka ajelee asenteella korin alle, jota miehittää kolmikko parimetrisiä, torjumaan valmiita puolustajia? Respect.

Kalle Manninen. Hiihtolomalaismaisissa tunnelmissa. Uusi tukka ja hikinauha.

Markus Manninen. IV divisioonan uusimpien ja kevyimpien kenkien omistaja (n. 150 g) naputteli kakkosia ja kolmosia kuin vanhanaikaisessa 20 pennin pajatsossa. MM tapaa välttää hikoilua peleissä, mutta tällä kertaa nähtiin useita vikkeliä korilleajoja, joiden tuoksinassa saattoi pisara pudota Ojoisten ghettoluolan pintaa peittävän valkoisen pölyn (?) kostukkeeksi. Kentän toisiksi kovin pistemäärä ja kymmenen syöttöä kaupan päälle.

Petu Mattila. Härkämäistä puolustusta alakropalla, yläkropalla ja ahterilla. PM:n levypallo- ja riistopeli (5 ja 4) sai vastustajan vaivautuneeksi. Tällaisella puolustuspelillä olisi vastustaja saattanut jäädä 40 pisteeseen, mutta pääsivät tekemään lopussa pari helppoa... Ehdottomasti vahva ehdokas tämän ottelun Huviretkipojaksi.

Aapo Nuutinen. Alpo Rusi poimi tärkeitä levypalloja (4) ja rynnisti molemmilla koreilla kuin nuori härkä. Vakuuttavia otteita, jotka taukoavat vasta kesäloman kynnyksellä. Rusi palkittiin ennen ottelua ns. koripallotietäjäpalkinnolla (Badding-elokuvan käsikirjoitus), joka jaetaan perusteellisesta tutkimustyöstä koripallopersoonien taustojen selvittämiseksi. Rusin proseminaarityö aiheesta Tuukka Kulha tullaan säilömään PuB:n vieraskirja-arkistoon jälkipolvien hämmästeltäväksi.

Ville Reponen.  Valtion Rautatiet hyökkäsi vankoin ottein, jollaisia on osattu jo aavistellakin. Kaksi koria ja monta pätevää puolustusta kirjattiin VR:n saldoksi talven lämpimimmän päivän (lähde: tv-uutiset 22.2.2008) päätteeksi.

Aleksi Suominen. Asiallista yritteliäisyyttä ja yksi onnistunut vapari. Aleksi palkittiin ennen ottelua historiallisella PuB:n nettisivujen 20000. kävijän palkinnolla (Backstreet Boys -elämäkerta), jollainen jaetaan vain kerran elämässä - kahdelle miehelle. Mikäli jaksat lukea tämän raportin loppuun, saat selville, mistä syystä kaksi miestä sai palkinnon 20000. kävijärajan rikkoutumisesta.

Matias Suonpää. Nopealiikkeistä ja vahvaa puolustamista. Matjazin ohitse ei juuri tultu. Miehen motto "vastustajan kolmonen ei tehnyt yhtään, koska mä puolustin sitä" soveltui tähänkin otteluun, paitsi että sanat "vastustajan" ja kolmonen" voidaan korvata sanoilla "juuri" ja "kukaan", sanan "yhtään" tilalle voidaan asettaa "juuri yhtään" ja sivulauseen "koska mä puolustin sitä" paikalle voidaan varsin mainiosti sijoittaa "koska mä puolustin niitä". Matias palkittiin 20000. kävijän palkinnolla niin ikään, koska Matias oli Aleksin kanssa tarkalleen samanaikaisesti sivustomme 20000:s kävijä. En tiedä, miten se on mahdollista, mutta uskottava se on. Matias sai suorituksestaan palkinnoksi Ricky Martinin elämäkerran. Ricky Martin on se Jari Sillanpään näköinen joskaan ei yhtä kovakuntoinen sälli.

Timo Teivaanmäki. Älyttömän kovat tehot Timpurallakin. Miehen kolme torjuntaa saivat kotiyleisön kiljumaan "Jippijaijee!", "Olé!" ja "Wau!". Korinalustaa lähestyvän Timon pivot-käännöstä ja sitä seuraavaa kahden pisteen yritystä on kovin hankala estää, tietävät sykkiläiset nyt jos eivät sitä ennen tätä ottelua vielä tienneet.

Lassi Utrio. Kentän pistepäällikkö onnistui heittopelissään, vaikka ei ollut edes nähnyt tätä vastustajajoukkuetta vielä tällä kaudella. Tuntemattomia vastaan tehdyt 34 pistettä oikeuttivat Huviretki-palkintoon, jonka jakoivat tällä kertaa Einari "Afro" Stylman ja Jarkko "Luu" Jokinen, jotka tekivät kelpo iltapuhteen toimitsijoina - kylmiltään puupöydän ääreen raahattuina tärkeän työn tekijöinä. Vapaaehtoisia tarvitaan aina, ja te, Eikka ja Jake, riensitte apuun kun sitä eniten tarvittiin. Mikäli joku ehti laskea Lassin heittoprosentin, uskon sen olleen melkomoinen.

Lassi Utrio

"Vastustaja oli hyvä." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot Sykki-71-ottelussa:

Lassi Utrio 34/3, Markus Manninen 24/3, Timo Teivaanmäki 21/19, Miikka Kilpinen 12/6, Monster Aaltonen 6/5, Ville Reponen 4/0, Pertti Mattila 2/5, Matjaz Suonpää 2/2, Lasse Lehtonen 1/2, Aleksi Suominen 1/0, Aapo Nuutinen 0/4 ja Kalle Manninen 0/0.

 

http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=69039&main=49

Hämeen Sanomien artikkeli matsista.

 

Ottelun jälkimainingeissa GM lupasi lähettää vastustajalle kolmiosaisen dvd-nauhoituksen syyspuolen ottelusta Sykki-71 - PuB kohtuullista korvausta vastaan. Tällä eleellä PuB kunnioittaa asiallisesti pelannutta vastustajaa, joka ei pelästynyt remontin kourissa kamppailevaa oksennusluolaa, vaan pelasi täysillä loppuun saakka välillä liukastellen, toisinaan luikastellenkin.

Diki in memoriam

Pelin - ja ennen kaikkea PuB:n voiton - tärkeyttä korosti se tosiseikka, että matsi pelattiin Lasse Lehtosen edesmenneen Diki-koiran muistoksi. Diki oli aina läsnä kun tarvittiin iloa. Se loi ympärilleen hyväksynnän ja välittämisen ilmapiirin, josta sekä lapset että aikuiset saattoivat ammentaa elämäänsä riemua, veljeyttä ja molemminpuolista luottamusta. Ylitse kaiken muun Diki opetti isännälleen Lasselle ja koko PuB:lle, mitä tarkoittaa olla joukkue. Se opetti meille, että joukkue pitää yhtä tiukoissakin tilanteissa. Tappion hetkelläkin meidän tulee voida luottaa toinen toisiimme, ja voitoista meidän tulee iloita yhdessä. Dikin perintö elää vahvana kaikkien hämeenlinnalaisten koripalloilijoiden sieluissa; jos keskuudessamme on joskus ollut koira, jolta ihminen on saattanut oppia jotain suvaitsevaisuudesta ja toistemme ymmärtämisestä, on se koira ollut Diki.

Rest in peace, Diki.

We will remember you.

Your legacy will remain in our hearts...

... our hearts you filled with joy and laughter

through all these years

and into eternity.

 

PuB - Wecan pe 8.2.2008 klo 18.30-20.00 Ojoisten koulu

133-52 (63-30); jaksot 34-10, 29-20, 36-11, 34-22

Sarjakärjen ja sarjajumbon kohtaaminen sujui varsin levollisissa merkeissä. Ojoisten kotiyleisö jännitti, rikotaanko kauden piste-ennätys vaiko ei. Ei rikottu. Syyskauden Rukkas-ottelussa tehtiin 135 pistettä, nyt jäätiin korin päähän.

Wecan pelasi seitsemällä, PuB kahdellatoista. Rivistöstä puuttuivat Matias Suonpää ja Mamba Manninen, joita Lassi Utrio paikkasi 51 pisteellään.

Kotijoukkueen puolustus toimi kuin junan vessa eli hyvin. Monenlaisia prässejä testattiin. Hyökkäyspäässä heiteltiin iloisesti: etenkin kolmen pisten kaaren takaa onnistuttiin erinomaisesti. Lähipelissä nähtiin Miikka Kilpiseltä muutama kelpo donkki.

Kahden voiton joukkue Wecan taisteli urheasti loppuvihellykseen saakka. Huviretki-palkinnon päälle jaetut kakkos- ja kolmospalkinnot veivät Lassi Utrio ja komeasti syötellyt Aleksi Suominen. 

Timo Teivaanmäki.

"Peli kulkee." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot Wecan-ottelussa:

Lassi Utrio 51/6, Timo Teivaanmäki 23/16, Miikka Kilpinen 17/12, Aleksi Suominen 11/0, Kalle Manninen 9/3, Big Lorenzo 6/8, Big Mouse Mozzarella Ju$be Big Dog Aaltonen 4/7, Lasse Lehtonen 3/3, Pertti "Pera tai Pertsa" Mattila 3/2, Ville Reponen 2/2, Pasi Aalto x/x ja Aapo "Alpo Rusi" Nuutinen 0/6.

 

PuB - Rukkanen pe 1.2.2008 klo 18.30-20.00 Ojoisten koulu

98-66 (46-30); jaksot 17-12, 29-18, 25-16, 27-20

Kelpo meininki Ojoisilla. PuB:n ja vantaalaisen Rukkasen edellinen yhteentörmäys päättyi hämäläisten 70 pisteen voittoon, mutta tällä kertaa oli huomattavasti tiukempaa. Kuusimiehinen Rukkanen päätti antaa kunnon vastuksen tappiottomalle Ojoisten Ison Padan Isolle Kidalle - ja antoikin.

Alku oli nihkeää, ehkä kauden löysintä hämeenlinnalaispalloa. Toisella ja kolmannella neljänneksellä alkoi tuttu raivo löytyä, vaikka tiettyä kravattikaulaista virkamiesmäisyyttä olikin otteissa havaittavissa. Onko joukkue jo valmistautumassa ensi kauden III divisioonan koitoksiin, jonne tullaan puku prässättynä ja mirri kaulassa? Saattaa olla ja hyvä niin. Tyylikkyyden tuleekin kulkea rinta rinnan laadukkaan koripallopelin kanssa.

Kotijoukkueen vahvuus oli tasapainoisuus. Sillä korvattiin ajoittainen puutteellinen yritys. Suurin osa pelaajista onnistui henkilökohtaisessa pelissään - jopa kipeänä pelannut Lassi Utrio. Poikkeuksellisen pienilukuisen ojoislaisyleisön seassa nähtiin arvovaltaista väkeä: joukkueen yhteyshenkilö Timo Hannonen käväisi katsastamassa joukkueen nykykunnon.

Takamies Lasse Lehtonen oli kentän näkyvimpiä hahmoja Timo Teivaanmäen (26/16) ja Mamba Mannisen (25/2) ohella. Pygmi kirjautti sarakkeeseensa tehot 7/7 ja nappasi itselleen ottelun nälkäisimmän pelaajan arvostetun Huviretki-palkinnon. Respect.

Lasse Lehtonen.

Pelipallon kelpoisuus kyseenalaistettiin. Saattaa olla, että paska rumilus tullaan puhkaisemaan jääpiikillä kauden tästä edetessä.

"Olen aika tyytyväinen. Hyvä rutiinivoitto. Jäi hyvä mieli." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot Rukkanen-ottelussa:

Timo Teivaanmäki 26/16, Markus Manninen 25/2, Lassi Utrio 14/3, Lasse Lehtonen 7/7, Mikko Lorenzo 7/4, Big Mooses Aaltonen 5/12, Miikka Kilpinen 5/8, Ville Reponen 5/3 ja Matias Suonpää 4/6.

 

PuB - Kakkoskori pe 25.1.2008 klo 18.30-20.00 Ojoisten koulu

97-77 (54-37); jaksot 30-16, 24-21, 23-23, 19-17

Keravalainen Kakkoskori järjesti Ojoisten oksennusluolaan kelpo matsin. Kahdeksanmiehinen vastustaja hävisi ensimmäisen neljänneksen PuB:n loistopelin vuoksi reilusti, mutta pysytteli tasoissa ottelun kolme jälkimmäistä kymmenminuuttista. Pelaajavaihtojen myötä kotijoukkueen suoritustaso laski jonkin verran, mistä johtuen lukemat jäivät kohtuullisen kokoisiksi.

Lassi Utrio ja Markus Manninen pelasivat jälleen kerran huimaa heittopeliä: vastustajan puolustuksesta ei löytynyt kättä riittävän pitkää pysäyttämään miltä tahansa etäisyydeltä mistä tahansa asennosta lähteneitä täsmäpommeja.

Timo Teivaanmäki katseli vaihtopenkiltä kaksitoistamiehisen PuB:n pelaamista. Miehistä on tällä hetkellä jopa liikatarjontaa, mikä on koko joukkueen kannalta vain erinomainen asia.

Miikka Kilpinen oli perjantai-illan matsin kolmanneksi kovin tehomies, Huviretki-pelaaja Big Mooses Aaltonen neljänneksi. Mooses tiputti sukan pohjille viisi viidestä kakkosyrityksestään ja poimi hyökkäyspään levypallot hyppäämättä lainkaan ilmaan (!).

Ottelun parasta antia oli ensimmäinen kahdeksanminuuttinen, jonka aikana tehtiin tarvittava korimäärä ottelun voittamiseksi. Lohkon kärkipään Kakkoskori tullee vakavissaan taistelemaan toisen nousijan paikasta, jahka kevät tästä etenee.

Sen verran tiukille matsi meni, että Lassi, Mamba ja Miikka pelasivat yhteensä noin 100 minuuttia loppuporukan pelatessa yhteensä saman saturaisen. Kokonaisuutena joukkueen kompastuskiveksi voidaan taas kerran laskea järkyttävä pallonmenetysten määrä - 20 kpl. Tässä onkin osa-alue, jota on yksinkertaisesti parannettava.

Ottelua seuranneessa saunaillassa päätettiin jakaa harvinainen Isäntä-palkinto, jonka vastaanotti saunaporukan yksimielisellä päätöksellä Matias Suonpää.

Jussi Aaltonen.

"Jusbella kauden parasta." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot Kakkoskori-ottelussa:

Lassi Utrio 37/10,  Markus Manninen 24/4, Miikka Kilpinen 19/11, Big Ju$be Aaltonen 11/7, Big Lorenzo 5/3, Matias Suonpää 1/4, Pertti Mattila 0/4, Lasse Lehtonen 0/3, Kalle Manninen 0/2, Aapo Nuutinen 0/1, Ville Reponen 0/1 ja Aleksi Suominen 0/0.

 

 

PuB - UkMuPo pe 18.1.2008 klo 18.30-20.00 Ojoisen koulu

119-71 (59-36); jaksot 33-25, 26-11, 27-14, 31-20

Vuosi 2008 avattiin kotivoitolla. PuB on saanut pelikuntoiseksi hämmästyttävän suurilukuisen määrän populaatiota, mikä näkyi tämän kevätpuoliskon avanneen ottelun pöytäkirjassa positiivisena ongelmana: oli varaa jättää pöytäkirjan ulkopuolelle pari ukkoa (V. Reponen ja P. Aalto). Kevään tästä edetessä tullaan joukkueen riveissä näkemään vielä muutama uusi pelaaja (Tony Pelkonen, Einari Stylman ja Jukka Hillo?), joten taistelu pelipaikasta käy kiivaana.

Aloitusviisikko Timo T, Lassi U, Miikka K, Mamba M ja Kalle M otti kuusimiehiseltä vastustajalta luulot pois jo ensimmäisellä jaksolla. Prässipuolustus oli hieman joulutauolla, mutta hyökkäyspää toimi. Timo - tehtyään kelpo osuuden joukkueen pistesarakkeesta - hankkiutui pikaisiin virhevaikeuksiin, mutta penkiltä löytyi kelpo porukka tehomiestä paikkaamaan.

Helsinkiläisvastustaja sinnitteli ottelussa mukana varsin kohtuullisesti. Viidestä viime ottelustaan neljä voittanut keskikastin jengi heitti tarkasti ja onnistui purkamaan PuB:n prässejä kelvollisesti, joten ennen ottelua asetetut tulosvedot (140-50, 130-40), jouduttiin hylkäämään yltiöpositiivisina.

Pelissä näkyi tekemisen ilo: koko 12-miehinen kotijoukkue onnistui. Miikka hallitsi (mm. kahdella sikadonkillaan)ilmatilaa, Lassi Ja Mamba määräsivät pitkän kantaman tykistökeskityksistä. Kotiyleisöä kohahduttivat Big Lorenzon taiturimaiset otteet puolustusosaston torjuntajaoksessa (viisi blokkia!) sekä Mamban ensimmäisen jakson kuusi kolmosta. Aapo Nuutinen pelasi tyylikkään matsin, vaikka muutamaan otteeseen nähtiin miehen kompastuvan viivaan ja saavan koriraudan torjuman pallon silmillensä.

Aleksi Suomisen peli löysi uomansa muutaman helan opettamana. Takamiehen ketterät korilleajot saivat vaihtopenkin mylvimään. Petu Mattilan ja Lasse Lehtosen puolustustyö oli jälleen kerran kantahämäläisen koripalloilun aatelistoa. Matias Suonpää napsi puolustuslevypalloja kunnes polvi kieltäytyi toimimasta yhteistyössä innokkaan kehon keralla. Big Ju$be Mozzarella puolusti oman korin alla vastustajan nöyräksi.

Ukko Munkin Poikien paikkapuolustus onnistui estämään sen suuremmat korikarkelot. Mamban ja Lassin kaukoheittopeli tappoi toiveet vierasvoitosta, mutta riemuisaan korinaluspeliin ei PuB kyennyt. Myös nopeiden hyökkäysten käynnistäminen tuntui tunkkaiselta. Ilon kautta -ideologian sisäistänyt Lorenzo teki kentällä mitä tahtoi. Liekö koskaan aikaisemmin osunut Huviretki-palkinto yhtä oikeaan kuin osui tänä tammikuun loskaisena iltana.

Mikko Suumäki.

Ennen ottelua käydyn valokuvasession parhaita paloja pääset tarkastelemaan alla olevia pikkukuvia klikkaamalla.

Peukku ylös!      "Mä hoidan tän."

"Varsinkin Lorenzon peli-iloa oli kiva katsella." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot UkMuPo-ottelussa:

Lassi Utrio 30/5, Markus Manninen 26/5, Miikka Kilpinen 17/10, Timo Teivaanmäki 13/14, Mikko Suumäki 11/8 (3s, 3r, 5t) Aleksi Suominen 10/1, Lasse Lehtonen 5/5, Kalle Manninen 4/2, Aapo Nuutinen 2/5, Jussi Aaltonen 2/3, Pertsa Mattila 0/7 ja Matias Suonpää 0/2.

 

HyPo - PuB ke 2.1.2008 klo 19.30-21.00 Martinhalli, Hyvinkää (2. harjoitusottelu)

92-72 (47-34)

Pitkän joululoman keskellä pidettiin huolta pelituntumasta vierailemalla Hyvinkäällä, syksyltä tutun HyPo:n 2.-divisioonajoukkueen kestittävänä. Harmillisen vähän sai PuB väkeä matkaan - ottelu pelattiin seitsemällä vastustajan kahdeksaa vastaan. Syksyisestä (pisteellä hävitystä) kohtaamisesta tämä uusivuotinen poikkesi toki muullakin tapaa: tällä kertaa Pontevalla oli riveissään sentteri Josef Valek.

PuB aloitti pirteästi. Ensimmäinen kymmenminuuttinen hoidettiin lukemin 21-18. Tasainen vaihtorumba piti huolen, ettei väsytty liiaksi vauhdikkaassa kyydissä. Lassi Utrio ja Timo Teivaanmäki tehtailivat pisteitä vuorotahtiin.

Toista neljännestä voitaneen luonnehtia ns. koripalloilulliseksi katastrofiksi. Se päättyi 29-13 eikä sille ole syytä. HyPo peittosi hämeenlinnalaiset kolmella osa-alueella: heittotarkkuudessa, nopeiden hyökkäysten käynnistämisessä ja pallovarmuudessa. Ehkä toisen jakson tulos selittyy suurella määrällä pallonmenetyksiä.

Puoliajalla PuB päätti pyrkiä kaunistelemaan lukemia, ja voittikin kolmannen neljänneksen lukemin 18-17. Valek onnistui sekä läheltä että kaukaa, joskaan ei aivan yhtä kovin tehoin kuin hämäläinen virkaveljensä Utrio, mutta ollen yhtä kaikki elintärkeä pelaaja joukkueelleen. Timo Turunen järjesteli peliä ja nuorisokaarti ajeli korille asiallisen röyhkeästi. Kaiken kaikkiaan tyylikästä peliä hyvinkääläisiltä.

Viimeinen jakso pelailtiin väsyneinä väsyneet lukemat: 26-20. Kotijoukkue päätti ottelun kolmikymmenpäistä hyvinkääläisyleisöä ilahduttaneeseen naamaridonkkiin. Iloisinta peliä PuB:n väestä esittivät Utrio, Teivaanmäki ja Kilpinen. Pygmiosastokin pykäsi kelpo juttuja (mm. Lasse Lehtosen levynkauttakolmonen pelin alkuvaiheessa sekä Petu Mattilan vahva levypallopeli) kun sille päälle sattui.

PuB:n pisteet ja levypallot HyPo-ottelussa:

Lassi Utrio 29/9/4s, Timo Teivaanmäki 19/9/3s, Miikka Kilpinen 11/2/3s, Lasse Lehtonen 5/3/3s, Aleksi Suominen 4/1/5s,

Petu Mattila 2/7/3s ja Kalle Manninen 0/2/5s

 

PuB - HuHa pe 7.12. klo 18.30-20.00 Ojoisten koulu

87-52 (52-22)

Syyspuolisko huipentui kärkikamppailuun kotiluolassa. Nummelalainen Huhmarin Haka saapui mestoille kuudella miehellä vastassaan joukkue, jonka koostumus oli kaksitoista A1-kuntoisuusluokan peluria.

Ensimmäinen neljännes tunnusteltiin tasaisissa merkeissä: 23-14. Toisella kymmenminuuttisella nummelalaiset putosivat vauhdista, ja puoliajalle siirryttiin hurjissa lukemissa 52-22. Matemaattisesti asiaa tarkasteltaessa PuB teki siis 20 minuutissa pistemäärän, jonka vastustaja kasasi 40:ssä.

Kovimmat tehotykit olivat Timo Teivaanmäki (25/7) ja Miikka Kilpinen (17/12). Miehet tykittivät läheltä; tässä ottelussa ei PuB kaukoheitoilla mässäillyt. Heittovastaavat Lassi Utrio ja Markus Manninen onnistuivat tehoin 15/8 ja 9/3.

Joukkueen onnistuminen perustui peräänantamattomaan prässipuolustukseen. Vähempiväkinen HuHa oli hätää kärsimässä, kun PuB:n prässi ahdisti, painosti ja pakotti vastustajan lukuisiin pallonmenetyksiin. Suuresta tasoerosta huolimatta ottelu pysyi siistinä lukuunottamatta vastustajan yhtä kuumentumista, josta seurasi kaksi vaparia ja sisäänheitto. Heittopelissään vastustaja onnistui lähes aina kun heittopaikkaa tarjottiin. Liiaksi HuHa:n peli kuitenkin jäi yhden heittäjän varaan. Takamies pyöritti peliä saamatta ihmeempiä aikaiseksi.

Yhdeksän ottelun mittaisen voittoputken kruunanneen ottelun Huviretki-pelaajana palkittiin karmeaan vireeseen äitynyt Uudet Pulsarit. Nyt edessä on hyvin ansaittu joulutauko, jonka aikana harjoitellaan kovemmin kuin koskaan.

 

Timo Teivaanmäki

 

"Toinen neljännes kauden parasta peliä." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot HuHa-ottelussa:

Timo Teivaanmäki 25/7, Miikka Kilpinen 17/12, Lassi Utrio 15/7,  Markus Manninen 9/3, Big Ju$be Dogg 7/3, Ville Reponen 6/1, Matjes Suonpää 4/8, Petu Mattila 2/2, Aapo Nuutinen 2/0, Lasse Lehtonen 0/4, Big Mac Lorenzo 0/3 ja Kalle Manninen 0/1.

 

Kuvagalleria: PuB - HuHa. Kuvaaja: Antti Aalto.

 

TaiNMKY 101-PuB su 2.12. klo 17.30 Töölön Kisahalli

0-20

Töölön Kisahallissa nähtiin erikoislaatuinen näytelmä sunnuntai-iltapäivän hämyssä. Raskaasti vajaamiehinen PuB (kahdeksan ukkoa) odotti tasaväkistä ja tiukkaa ottelua kuusimiehistä TaiNMKY 101:ä vastaan, mutta toisin kävi.

Kävi ns. vanhanaikaisesti.

Vastustajan yhteyshenkilö oli unohtanut varmistaa tuomarit. Arkikielellä kussut homman isolla roottorilla.

Päätettiin kuitenkin pelata: harjoitusmielessä ja ilman tuomareita. Ai että oli mukavaa.

Harjoitusottelu päättyi PuB:n selkeän hallinnan jälkeen lukemiin 55-85. Sitten tultiin kotsaan.

 

PuB - Lagers pe 23.11. klo 18.30-20.00 Ojoisten koulu

106-69 (60-29)

Kauden seitsemäs ottelu pelattiin vakavasti vajaamiehisenä. Rivistöstä puuttuivat Lassi, Aleksi, Petu ja Big Dog Ju$be. Vastustajakin meinasi juuttua moottoritielle, lumisateeseen, mutta selviytyi lopulta pelipaikalle Ojoisten ghettoluolaan.

Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella PuB oli hereillä heti ensiminuutista lähtien. Koreja tehtiin hartiavoimin, ja voittoon tarvittava piste-ero saavutettiin jo 1. neljänneksen päätyttyä: 39-11.

Vastustajan tuskaa lisäsi heidän kevyt pöytäkirjansa; viisi Laakeria, ei ainoatakaan vaihtomiestä. Viisimiehiseksi porukaksi Lagers sinnitteli läpi ottelun erinomaisesti - yksikään ei saanut suihkukomennusta tuomariparilta Pekka Saros - Nuori Mimmi.

Pelin tilastohirmu oli Miikka Kilpinen. Mies tykitti 34 pistettä ja nappasi 15 levypalloa. Pelaajakohtaiseen indeksiin keräytyi 53 plusmerkkistä ja kymmenen miinusmerkkistä suoritusta.

Koko kymmenikkö pääsi toki tilastojen makuun. Kolme viimeistä jaksoa pelailtiin, koreja tehtiin vuorotahtiin. PuB:n suurin ongelma ottelussa olivat lukuisat pallonmenetykset (25 kpl), joita joukkueen tulisi karsia etenkin kovempia vastustajia kohdatessaan.

Lagers-peliä voidaan pitää jonkinlaisena lämmittelynä tulevan viikonlopun TaiNMKY 101 -kohtaamista varten. Ottelun Huviretki-pelaajan valitsi tuomari P. Saros:

Markus Manninen

"Ei ole aihetta moittia joukkuetta." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot Lagers-ottelussa:

Miikka Kilpinen 34/15, Timo Teivaanmäki 21/13,  Markus Manninen 18/3, Ville Reponen 8/4, Mikko Suumäki 6/6,

Kalle Manninen 6/2, Pasi Aalto 5/0, Aapo Nuutinen 4/4, Lasse Lehtonen 4/1 ja Matias Suonpää 0/3.

Mamba ja Timo.   Ville ja Rusi.       Lore ja Babylonia.

Kuvat: Tuukka "Duke of Hazzard" Honkanen ja Sami-Pekka "Styles P" Hakamäki.

Tästä ottelusta, kuten Sykki-matsistakin, on saatavilla dvd, jota voi kysyä lainaksi. Sykki-matsin kuvasi Duke ja Lagersin Antti Aalto.

 

Sykki-71-PuB su 18.11. klo 16.30 Länsi-Helsingin lukio

56-90 (36-45); jaksot 19-25, 17-20, 14-26, 6-19

Jo räntäsateisella moottoritiematkalla Länsi-Helsinkiin päätettiin, ettei takaisin tulla tappion takki niskassa. Eikä tultukaan. Lohkon kovimpiin veikkailtu Sykki jaksoi kiitettävästi kaksi ensimmäistä neljännestä, mutta kahdella viimeisellä kentällä nähtiin vain yksi joukkue.

Ennen ottelun alkua ihmeteltiin Länsi-Helsingin lukion palloilusalin matalaa kattoa. Ei kukaan kuitenkaan sitten tullut katon kautta heittäneeksi. Kaukoheittopeli kulki Mamba Mannisella, joka osui viidesti kymmenestä yrityksestään kolmen pisteen kaaren takaa. Vastustajan takamiehet puolustivat kuten pitääkin, mutta... (Kahden pisteen yrityksiä Mamballe kertyi kahdeksan, joista viisi suoritettiin hyväksytysti verkon perille.)

Timo T:n sarake oli pisin. Respect. Siihen mahtui armotonta levypallopeliä, tyylikkäitä pivot-keinahteluja korin alle sekä muutama heitontorjunta-taustalevystä-läpi-tyyppinen suoritus. Saraketta on turha tähän kokonaisuudessaan kirjata, joten typistettäköön hieman: 18/14/4t/7s/4r.

Miikka K leijui korkeuksissa, mutta muisti käydä silloin tällöin maanpinnalla kirjauttamassa muutamia tehomerkintöjä. 14 pistettä saivat seurakseen yhdeksän levypalloa ja kolme torjuntaa. Kolmikko Mamba - Timo T - Miikka K teki sunnuntai-illan hämärässä kaksi kolmasosaa PuB:n pistepotista.

Takamiehistä Ville Reponen ja Lasse Lehtonen pelasivat vallan virkeästi läpi ottelun; laatupuolustusta ja varmoja koreja läpiajojen päätteeksi. Myös Aapo "Alpo Rusi" Nuutinen taisteli esimerkillisesti jokaisesta pallosta kuin se olisi maailman viimeinen. Matias S lämpeni loppua kohden - hyvässä mielessä.

Mikko "Iso Mäkki" Lorenzo oli niin ikään meno päällänsä. Sarakkeeseen mahtuu kahdeksan pisteen ja kahden levypallon lisäksi ns. kahden käden sikablokki, jonka Lore toteutti puolustuspäässä auttamalla joukkuetoveriaan hädässä: molempien kyynärvarsien torjuma set-up päättyi erikoislaatuiseen tilanteeseen - Lore palasi takaisin kentän pintaan vyötäisillään koria yrittänyt pelaaja (!). Sykkiläinen takertui Loreen kuin hukkuva pelastusrenkaaseen, ja armossaan Lore antoi tämän pitää kiinni niin kauan kuin hyvältä tuntui. Pian taas hyökättiin sykkiläispäätyyn...

... jossa Miikka K kohahdutti kaksipäistä helsinkiläisyleisöä paiskaamalla pallon alaspäin koriin. Miikka teki sen kahdesti, ja molemmilla kerroilla yleisö kuului kohahtavan valtameren lailla. Samainen yleisö oli vaipua epätoivoon, kun Sykki kadotti Big Ju$ben korin alle nostelemaan muutamat helpot kakkoset onnistuneen joukkuepelin päätteeksi.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli varsin herrasmiesmäinen. Pienen pilven aurinkoiseen meininkiin toi Petu Mattilan turha tekninen virhe turhassa tilanteessa. Saunaillassa sitä voidaan muistella hyvällä, mutta virhehetkellä ei naama virneeseen veny. Petu ryhdistäytyi, ja takaisin kentälle päästyään pelasikin mallikkaasti mm. vapaaheittoviivalla laittamalla molemmat ykköset pussiin.

Tuomarit puhalsivat tasapuolisesti lähtöaskeleet ja muut kömmellykset pois; luotettavien lähteiden mukaan maanantain harjoituksissa PuB harjoitteleekin askellusta.

"Ei tästä paljon huonoa sanottavaa ole." -Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot Sykki-71-ottelussa:

Markus Manninen 27/3, Timo Teivaanmäki 18/14, Miikka Kilpinen 14/9, Big Ju$be 9/8, Mikko Suumäki 8/2 (taas),

Lasse Lehtonen 6/2/5s, Ville Reponen 4/5, Aapo Nuutinen 2/4, Petu Mattila 2/1, Matias Suonpää 0/3 ja Kalle Manninen 0/1 (taas).

P.S. Tuukka Honkanen jatkaa tappiotonta huoltajauraansa, ja kuvasi sen kunniaksi saunailtaa varten koko Sykki-ottelun analysoitavaksi seuraavassa saunaillassa. Videoraati piti näkemästään: zoomaukset ja käden vakaus ovat kohdallaan.

Hämeen Sanomien artikkeli ottelusta:

http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=65113&main=49

 

 

PuB - 12-Pack pe 9.11. klo 18.30-20.00 Ojoisten koulu

81-65 (45-34); jaksot 25-12, 20-22, 17-10 ja 19-21.

Vihdoin päästiin Isoon Pataan pykimään. Oli äänentoistoa, kiitos DJ Styles P:n ja Duke Nukemin, oli yleisöä, kiitos kaikkien paikalle ilmestyneiden, oli ammattitaitoista tuomaritoimintaa, kiitos Pekka Saroksen ja Mr. X:n...

Kärkikamppailusta saatiin siis vallan mainio koristapahtuma. PuB:lta puuttui aikamoinen läjä ukkoja: Mamba, Matias ja Big Ju$be, mutta se ei menoa haitannut. Kymmenelläkin pärjättiin. Vastustaja oli nuori ja roteva, heittopelissään taitava ja kohtuullisesti liikkuva. Makaava paikkapuolustus tosin hieman sekoitti PuB:n hyökkäyspasmoja.

Vaan ei kaikkien. Lassi Utrio heitti seitsemän kolkkia sisään neljästätoista yrityksestä. Siitä voi jokainen laskea tykönään prosentteja. Johtopäätös: saa heittää. Levypalloja tarttui hyppysiin niin ikään seitsemän. Tehot: 36/7.

Miikka Kilpinen duunasi 16 pistettä ja 11 levypalloa (yhden metrin korirenkaan yläpuolelta!) sekä aimo kasan prässipuolustuksesta napattuja riistoja, joissa muuten kunnostautui myös Big Mac Lorenzokin. Loren peli kulki tuttuja, laadukkaita uomiaan; äijä nopeutuu peli peliltä, ja kolmosyrityskin nähtiin! Loren tehot 8/2.

Timo Teivaanmäki rohmusi karmean läjän levypalloja hänkin. 20 niitä tarttui 11 pisteen seuraksi. Ei liene ympäri Lahteakin tunnettu Väkivahva-nimitys vallan tuulesta temmattu.

Aapo Nuutinen pelasi mallikkaasti. Tehot 0/5 eivät kerro koko totuutta, mutta kun paljastetaan se salaisuus, että viidestä irtopallosta neljä liimautui kätösiin hyökkäyspäässä, päästään jo lähemmäs totuutta.

Ville Reponen, Aleksi Suominen, Kalle Manninen, Lasse Lehtonen ja Petu Mattila pelasivat varsin rehellistä peruspalloa. Viisikko tuki joukkuetta yhdeksällä pisteellä ja kuudella levypallolla, kohokohtina mainittakoon Aleksin kylmiltään napattu kolmonen metrin viivan takaa sekä Petu Mattilan romuluinen korilleajo ottelun alkuvaiheilla. Myös Lasse Lehtosen onnistuneet vapaaheitot vastustajan epäurheilijamaisen virheen päätteeksi kelpaavat kohokohtien luetteloon samoin kuin Ville Reposen peräänantamaton puolustus.

Uutena tuotteena esiteltiin lahjakortti Ravintola Huviretkeen - ottelun nälkäisimmälle pelaajalle. Katsomossa istuneen edustajan ei ollut vaikea päättää, kenen maha möyrysi kovimmilla kierroksilla; Lassi-poikahan se. Kyseinen palkinto jaetaan jatkossakin jokaisessa Punaportin Bluesin kotiottelussa.

 

Lassi Utrio

 

Melko asiallinen suoritus koko joukkueelta, vaikka välillä hieman tahmasikin. Elämässä tahmaa aina välillä.

"Pelkäsin, etteivät miehet riitä, mutta riittiväthän ne." (valmentaja Pasi Aalto)

PuB:n pisteet ja levypallot 12-pack-ottelussa:

Lassi Utrio 36/7, Miikka Kilpinen 16/11, Timo Teivaanmäki 12/20, Mikko Suumäki 8/2, Aleksi Suominen 3/1, Petu Mattila 2/3, Lasse Lehtonen 2/1, Ville Reponen 2/0, Aapo Nuutinen 0/5 ja Kalle Manninen 0/1.

Lassi vaparissa.       Jarnot aikalisällä.    Aleksi tuulettaa.     Miikka vaparissa.

Kuvat: Sami-Pekka Hakamäki (klikkaa suuremmaksi).

 

 

Wecan-PuB to 1.11. klo 18.30 Kasavuoren koulukeskus

61-109 (19-50)

PuB:n Death On The Road -vieraskiertue päättyi perjantai-illan otteluun Kauniaisissa. Vastassa oli sarjan häntäpään Wecan, jonka kolmevitoset pelurit heittivät tarkasti, mutta väsyivät hämeenlinnalaisten rajussa prässissä jo ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella.

Vierasjoukkueen komeasti pelanneista yhdestätoista miehestä edukseen erottuivat mm. Markus Manninen, joka paukutti tutun vähäeleisiä kolkkeja (10/17) niin kuin muinainen seppä takoo aihiotaan. Mamban pistesaldoksi laskettiin 36 pistettä ja viisi levypalloa. Syöttöjä miehelle kertyi 12 ja riistoja neljä.

Timo Teivaanmäen saraketta varten tarvittiin tilastopapereista ylimääräistä pinta-alaa - niin huimassa vedossa oli toipilas Kauniaisissa. Timpan saldo: 32 pistettä, 16 levypalloa ja viisi torjuntaa; vapaaheittoja oli varaa muutama missatakin.

Mikko Lorenzo ei pelannut pitkissä kalsareissa, mutta takoi kivitauluun mielipuoliset tehot 16 pistettä, viisi levypalloa, kuusi riistoa ja neljä syöttöä. Loren tuoreimmat peliesitykset vetävät vertoja jopa Loren aiemmille peliesityksille. Indeksit lienevät kakkosen luokkaa, kun ne tavallisesti, tavallisella pelaajalla ovat 0,5-1.

Pirteästi kuin ... pelasi myös Ville Reponen, joka puolusti vahvasti ja aloitti "jaksonpäätöskolmostehtailun" upottamalla iholle tulleen wecanilaisen edestä viime sekunnin kolmosen ennen jakson loppuvihellystä. Ottelun myöhemmissä vaiheissa saman tempun toistivat kertaalleen Timo T sekä Mamba M.

Prässipuolustus piti sen verran kuin sen tulee pitää; noin joka toinen prässi päättyi PuB:n pallonriistoon. Levypallopeliä hallitsi Timo T:n lisäksi Big Ju$be Dogg, joka poimi kymmenen irtopalloa siroihin hyppysiinsä. Myös Aapo Nuutinen nappasi kuusi levaria ja kirsikaksi kakkunsa päälle kolme riistoa. Hyökkäyspäässä PuB pääsi heti alkuhetkiltä otteluun mukaan Aleksi Suomisen mainioilla korilleajoilla, joilla äijä vei pallon asiaankuuluvaan paikkaan kaksimetristen vastustajien estelyistä vähät välittäen.

Tuomarit olivat tähänastista parhaat, ja kotijoukkue pelasi herramiesmäisesti loppuun saakka masentavista loppulukemista huolimatta. Nämä ovat asioita, joista on syytä antaa respect. PuB:n kunniaksi puolestaan voidaan mainita se tosiasia, että tuomarille huutelua ei tässä ottelussa esiintynyt. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että paikallinen tuomari innostui erään Timo T:n torjunnan jälkeen mehustelemaan suoritusta toteamalla "Aika hyvä!" ja puimalla nyrkkiään ilmaan kannustuksen merkiksi. Tämä kummastutti kotijoukkueen pelaajia, mutta taisi näidenkin olla syytä antaa tunnustusta puhtaalle torjunnalle, joka lennätti pallon miltei Kasavuoren koulukeskuksen seinätiilistä läpi.

Summa summarum, joka ukko pelasi vallan jämpdisti, ja huoltaja/valokuvaaja/toimitsijakoordinaattori Tuukka Honkaselle kirjattiin uran neljäs perättäinen kaksipinnainen.

"Aika kivasti meni tämä raskas vieraskiertue." (valmentaja Pasi Aalto)

PuB:n pisteet ja levypallot Wecan-ottelussa:

Markus Manninen 36/5/12s/4r, Timo Teivaanmäki 33/16/5t, Mikko Lorenzo 16/5/6r/4s, Ville Reponen 7/3/3s, Lasse Lehtonen 5/2/3s, Aleksi Suominen 4/1/3s, Big Ju$be Dogg 2/10/2t, Matias Suonpää 2/4/3s/2r, Petu Mattila 2/3/3s, Kalle Manninen 2/2/5s ja Aapo Nuutinen 0/6/3r.

 

Mamba.              Petu.                  Ville.                   Timo.

Kuvat: Tuukka Honkanen (klikkaa suuremmaksi).

 

Rukkanen-PuB la 27.10. klo 15.45 Koivukylän koulu, Vantaa

64 - 135 (33-52)

Vieraissa pelattiin kauden kolmaskin ottelu. Alku oli tuskainen. Kolmikymppisistä pelimiehistä koostuva Rukkanen heitti kotihallissaan kelpo prosentilla, ja korit imivät ohi heitetytkin sisuksiinsa. Vasta ensimmäisen kymmenminuuttisen loppupuolella sai PuB roottorinsa käynnistettyä tuloksena niukka pisteen jaksovoitto (24-25).

Tuomarilinja oli totutun tiukka. Virheitä puhalleltiin molemmille joukkueille ja melko tasapuolisesti jätettiin puhaltamattakin. Rukkasen heittopeli oli hieman liiaksi yhden takamiehen varassa, joka väsyttyään ammuskeli ohi. Kolmoset upposivat komeasti kummaltakin joukkueelta: Markus Manninen upotti kymmenen, Lassi Utrio, Ville Reponen ja Aleksi Suominen loput. Vastustajan passiivisen paikkapuolustuksen ylitse nakeltiin kolkkeja ennätystahtiin.

Prässipuolustukset toimivat mainiosti. Pöytäkirjallinen miehiä jaksoi ahertaa loppuvihellykseen saakka, mikä näkyi ottelun lopputuloksessa. Koko tusina selvisi pelistä puhtain paperein. Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla PuB sai kasattua 82 pistettä erityisesti kolmikon Utrio-M. Manninen-Ville Reponen nopeiden hyökkäysten ansiosta. Timo Teivaanmäki pelasi hyvän peruspelin, joskin joutui nopeasti virhevaikeuksiin. Vierasotteluiden virhespesialistiksi kruunattiin ottelunpäätössaunaillassa Miikka Kilpinen, jonka joka toinen ottelu loppuu harmillisen lyhyeen. Seuraavassa matsissaan Kilpinen kirjauttanee taas kärkipojot viiden virheen sijaan.

Vastustajan kunniaksi todettakoon, että jaksoivat pelata hyvällä asenteella ja herrasmiesmäisesti karuista lukemista huolimatta.

Lauantai-illan saunotustilaisuudessa videolta tarkastelu ottelu paljasti, että etenkin salainen kuvio 7 tuntui tuottavan kelpo tuloksia. Seiskaa tullaankin näkemään jo tulevan torstain Wecan-ottelussa. Arpajaisten vaatepääpalkinnon voitti Eikka Stylman, mutta muutkin toki pääsivät materian makuun.

"Toivon, että tällaiset onnistumiset vahvistavat luottamusta prässäämiseen. Alun jälkeen hyvä asenne ja hyvä tulos. "

-Pasi Aalto

PuB:n pisteet ja levypallot Rukkanen-ottelussa:

Lassi Utrio 45/14, Markus Manninen 31/6, Timo Teivaanmäki 12/8, Ville Reponen 9/0, Big Ju$be Dogg 6/13, Miikka Kilpinen 6/9, Mikko Lorenzo 6/4, Aleksi Suominen 6/3, Petu Mattila 6/1, Matias Suonpää 4/5, Aapo Nuutinen 2/4 ja Kalle Manninen 0/1. Kaksi pistettä teki joku kummitus.

 

Kakkoskori-PuB ti 16.10. klo 20.15 Nikkarin koulu, Keskikatu 3, Kerava

56 - 77 (18-18, 13-21, 12-16, 13-22)

Kauden toinen ottelu pelattiin myöhään tiistai-iltana pienessä keravalaissalissa. PuB oli liikenteessä ilman ykköstykkiään Lassi Utriota, kovaluista Matias Suonpäätä sekä edellisen ottelut coast to coast -pikaliitäjä Aapo Nuutista, mutta onnistui kymmenellä miehellä kääntämään kohtuullisen vaikean ottelun reilusti edukseen (+ 20 p.).

Prässipuolustus oli Kakkoskorille myrkkyä. Heti avauskorista lähtien PuB pyrki sekoittamaan vastustajan pasmat tiiviillä joukkuepuolustuksellaan, ja onnistuikin. Puolustuspäässä urotekoihin ylsi kaksikko Lasse Lehtonen - Petu Mattila, joka sai pidettyä vastustajan tarkkakätisen takamiehen pimennossa kolmen pisteen kaaren takana.

Pitkien miesten hyökkäyspeli sujui niin ikään mallikkaasti. Timo Teivaanmäki pelasi tutulla, ylikovalla tasollaan, ja Miikka Kilpinen kohahdutti vaisua keravalaisyleisöä nappaamalla puolustuspään levypallon polviensa väliin (!). Ottelun alkuvaiheessa heittämistä aristellut Big Ju$be Dogg innostui pelaamisesta vasta ottelun viimeisellä neljänneksellä, jota mies dominoikin vastustamattomaan tyyliinsä.

Lorenzo pelasi puolitoipilaana kelpo meiningillä, Kalle Manninen ja Ville Reponen terveinä peruspelin ja PuB joukkueena työvoittonsa selvästi ansaiten. Mamba Manninen otti vastuuta takamiespelistä ja toimitti palloa uskollisesti sinne, minne sitä pitää toimittaa. Virhevaikeuksiin jouduttiin vasta ottelun loppuhetkillä; ukkoja lensi suihkun puolelle tasaiseen tahtiin. Tällä ei ollut suurempaa merkitystä, sillä viime minuuteilla, ottelua ratkaistaessa, kotijoukkue oli jo antanut periksi paremmalleen. Pasi Aallon oikein ajoitetut aikalisät yhdistettynä tyrmäävään puolustustaktiikkaan toivat Punaportin Bluesille kauden toisen kaksipisteisen, ja Tuukka Honkaselle kirjattiin huoltajauransa toinen voitto.

"Tämä hoidettiin hyvällä rutiinilla." (valmentaja Pasi Aalto)

PuB:n pisteet ja levypallot Kakkoskori-ottelussa:

Miikka Kilpinen 21/13, Markus Manninen 19/13, Timo Teivaanmäki 13/12, Jussi Aaltonen 8/6,

Petu Mattila 7/4, Mikko Suumäki 4/6, Lasse Lehtonen 2/3, Ville Reponen 2/1 ja Kalle Manninen 1/2.

Hämeen Sanomien artikkeli ottelusta:

http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=63727&main=49

 

Lämmittelyä hämeenlinnalaisittain. Kuva: Tuukka Honkanen.

And1-tiimin ykkössentteri keskittyy tulevaan mielikuvaharjoitusten avulla. Kuva: Tuukka Honkanen.

Aloitusviisikko valmistautuu illan rynnistykseen. Kuva: Tuukka Honkanen.

 

 

UkMuPo-PuB su 7.10. klo 16 Kisahalli, Helsinki

65 - 122 (16-21, 12-21, 18-31, 19-40)

PuB sai kaudenavaukseensa liikkeelle 11 pelaajaa, joista jokainen suoriutui sunnuntai-iltapäivästä varsin mallikkaasti. Kisahallin tiukka tuomarilinja tuotti joukkueelle peräti 29 virhettä, mutta vaihtopenkiltä oli tarjota uutta verta suihkukomennuksen saaneiden tilalle.

Hyökkäyspäässä kolmikko Markus Manninen, Lassi Utrio ja Timo Teivaanmäki teki tuhoisaa jälkeä. Liikoja harjoittelematta suoraan tositoimiin saapunut Big Ju$be murjoi korin alta pisteitä tuttuun tyyliinsä.

Joukkueen puolustuskuvioita toteutettiin nöyrästi ja tehokkaasti loppuvihellykseen saakka, mistä kielivät ottelun hurjat korilukematkin. Sunnuntain valopilkku oli Petteri Mattila, joka puolusti kerta toisensa jälkeen vastustajan aseettomaksi ja tuntui hyökkäyspäässäkin leijuvan ilmassa useita sekunteja (!) ennen vastustamatonta hyppyheittoa pussin pohjalle.

Mattilan lisäksi Aapo Nuutinen ilahdutti ottelun loppuvaiheessa coast to coast -tyyppisellä suorituksellaan: mies ajoi omalta korilta vastustajan päätyyn ja pussitti kenenkään häiritsemättä kaksi pistettä PuB:n sarakkeeseen.

Vastustajan seitsikko väsytettiin kahden ensimmäisen neljänneksen aikana, joten kaksi viimeistä pelattiin täysin hämeenlinnalaiskomennossa. Toistuvat prässipuolustukset ja hurjat kolmospommitukset ruhjoivat Ukko Munkin Pojat toimintakyvyttömään tilaan. Kotijoukkueelle on annettava tunnustusta miehekkäästä loppuun saakka pelaamisesta; tämä herrasmiesporukka ei sortunut turhiin päänaukomisiin, kuten jotkut surkimusporukat tapaavat tehdä.

PuB sai useita viiden virheen suihkukomennuksia (mm. Miikka Kilpinen vain kolme minuuttia pelattuaan), muttei antanut henkisen selkärankansa moisesta katketa. Kaiken kaikkiaan yksitoistapäinen äijäkööri pelasi varsin moitteettoman pelin, josta ei heikkoja lenkkejä tarvinut poimia. Huoltaja Tuukka Honkaselle kirjattiin uransa ensimmäinen voitto.

"Hyvä maku jäi pelistä." (valmentaja Pasi Aalto)

PuB:n pisteet ja levypallot UkMuPo-ottelussa:

Lassi Utrio 38/5, Markus Manninen 23/3, Timo Teivaanmäki 18/14, Jussi Aaltonen 8/6, Ville Reponen 7/1, Mikko Suumäki 7/2,

Lasse Lehtonen 6/2, Aapo Nuutinen 6/1, Petu Mattila 4/4, Kalle Manninen 3/2 ja Miikka Kilpinen 2/2.

Hämeen Sanomien artikkeli ottelusta:

http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=63312&main=49

 

PuB lämmittelee Kisahallin keskiössä. Kuva: Tuukka Honkanen.

Ville treenaa kolmosia hyvissä ajoin ennen aloitusvihellystä. Kuva: Tuukka Honkanen.

Lassi tiputtaa peruskakkosen pussin pohjille. Kuva: Tuukka Honkanen.

 

 

 

Kausi avattiin harjoitusottelulla HyPo:a vastaan!

PuB - HyPo (71-72) ke 26.9.2007 alkamassa. Kuva: Tuukka Honkanen

Hämeen Sanomien verkkolehden artikkeli ottelun tapahtumista:

http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=62834&main=49

 

TAKAISIN PÄÄSIVULLE