Mooseksen

analyysit

 

Big Mooses Aaltonen

PuB:n pääanalyytikko

 

11.2.2009

 

Unser Erhaltenskampf

Kausi lähestyy mielenkiintoista loppuaan ja on aika analyytikoiden herätä. Joten, monien suureksi harmiksi, on myös PuBin pääanalyytikko Mooses päättänyt herätä talvihorroksestaan kertomaan kansalle mitä tulee tapahtumaan Suomen koripalloliiton Eteläisen alueen miesten III.divisioonan B-lohkon häntäpään kamppailussa putoamista vastaan.

Nauttikaa!

Loppukausi joukkue joukkueelta

Visa BC (2-15)

Teoreettiset säilymismahdollisuudet, mutta vaatisi loppukauden kestävää voittoputkea, sekä muiden häntäpään joukkueiden uskomattoman tarkkaa ristiinpelaamista. Käytännössä varma putoaja.

Ravens (6-11), Malibu 1-1 -7, PuB 0-1 -18, WB2 1-0 +18

Jäljellä on kotimatsit meitä ja Jaguaareja vastaan, sekä vierasmatsit WB2, Härät ja LePy. Kauden ainoasta vierasvoitosta,, ToPoLa yhdellä pisteellä, on melkein neljä kuukautta, joten vieraista voittoja ei ole odotettavissa. Putoamisen välttämiseksi vähintään yksi voitto on pakko ottaa ja parhaat mahdollisuudet ovat kotimatseissa tai ensi viikolla pelattavassa neljän pisteen pelissä Wartin vieraina. On hyvin mahdollista että päädytään tilanteeseen, jossa on joukkueita tasapisteissä, jolloin myös PuB- ja Wartti-otteluiden korierot ovat hyvin ratkaisevia, eivät pelkät voitot ja tappiot.

WB2 (6-12), Malibu 1-1 -7, PuB 1-0 +12, Ravens 0-1 -18

Jäljellä kotona Ravens ja Härät, vieraissa me ja Jaguaarit. Pelit kärkijoukkueita, jotka käyvät nousukamppailua, vastaan ovat vaikeasti voitettavissa, joten katse kääntyy PuB- ja Ravens- peleihin. Niistä pitäisi vähintään toinen voittaa ja mielummin isolla erolla, jos mielii säilyä. Molempien voittaminenkaan ei todellakaan riitä varmistamaan säilymistä, sillä silloinkin saatetaan päätyä tasapisteisiin, joten korierot ovat ratkaisevan tärkeitä.

Malibu (7-9), PuB 0-0, WB2 1-1 +7, Ravens 1-1 +7

Kotona Jaguaarit ja Ky-Kori, vieraissa LePy ja Härät, sekä ensi viikonloppuna "double header" PuBia vastaan. Kaksi voittoa riittää lähes varmasti, yksi todennäköisesti ja ilman voittojakin on hyvin mahdollista että Malibu säilyy. Erittäin hyvää on plussalla oleva koriero sekä Warttia että Ravensia vastaan. Jos voittoja ei tule, nuo korierot saattavat hyvinkin pelastaa Malibun sarjapaikan.

PuB (6-10), Malibu 0-0, WB2 0-1 -12, Ravens 1-0 +18

Malibu-"double headerin" lisäksi kotona Visa ja WB, vieraissa Ravens ja Härät. Meillä on paras tilanne säilymiskamppailussa olevista joukkueista sikäli, että kuudesta pelistä yksi on varmaa putoajaa vastaan, neljä muita putoamista vastaan taistelevia vastaan ja vain yksi kärkijoukkuetta vastaan. Siis paljon ns. neljän pisteen pelejä, jotka kaikki hoitamalla varmistaisimme säilymisen. Muille joukkueille ei välttämättä riitä ainoastaan "neljän pisteen pelien" voittaminen.

Malibu-peleistä on vaikea sanoa mitään, kun ei ole tietoa joukkueesta, mutta ne lienevät hyvällä pelillä voitettavissa. Viimeinen peli Härkiä vastaan voi olla vaikea voittaa vaikka olisi kasassa täysi porukka joka pelaisi hyvin, mutta toivottavasti homma on siihen mennessä selvä. Porvoon pelit ovat myös aina vaikeita, mikä ei kylläkään yleensä johdu vastustajan hyvyydestä eikä omasta huonoudesta. Kotipelien Visaa ja Warttia pitäisi olla helppoja voittoja, ottaen huomioon että syksyllä käytiin molempia vastaan pelaamassa vieraissa, toinen maanantai- ja toinen perjantai-iltana,  kuudella pelaajalla ja hävittiin vain 12 pistettä.

Sitten aika ennustusten

Ravens: Mahdollisuudet voittoihin kotona Jaguaareja vastaan, etenkin jos Jaguaareja ei kiinnosta nousu, sekä vieraissa Warttia vastaan. Veikkaus kuitenkin on että loppukausi menee 0-4. (Jättäen PuB pelin myöhempään käsittelyyn.

WB2: Pahat matsit kärkijengejä vastaan, mutta voitto ratkaisevasta Ravens matsista. 1-2

Malibu: Hävinnee Jaguaareille ja Härille, voittaa joko LePyn tai Ky-Korin. 1-3

 

Tilanne

Malibu                                 8-12

WB2                                   7-14

Ravens                                 6-15

PuB                                     6-10

Tässä Wartti ja Ravens voivat olla myös toisin päin mikäli Ravens voittaa keskinäisen. Näin kaksi voittoa riittäisi meille varmasti ja yksi jos se tulee Wartti-Ravens ottelun häviäjästä tai korisuhteet menee sopivasti.

PuB:n pelit

Malibu voitetaan kotona selkeästi, joskaan ei välttämättä suuresti. Hallitaan hienokseltaan peliä, muutamaa lyhyttä pätkää lukuunottamatta, eikä lopussakaan ole todellista hätää, vaikka eroa ei olekaan kuin viitisentoista pistettä.

Vieraissa tiukka peli, joka ratkeaa vasta loppuhetkillä ja vaihtteksi voitetaan tiukka peli. (Tai sitten ei.)

Lievästi huonosta asenteesta riippumatta voitetaan Visa jotain kolkyt. Tai jos sattuisi olemaan asenetta niin ehkä vähän enemmän.

Porvoossa sunnuntai-iltana pelataan hermoja raastavan tiukka kamppailu Ravensia vastaan, joka loistavan tuomarityöskentelyn siivittämänä kääntyy loppuhetkillä meidän voitoksi. (Tai sitten ei.)

(Lähes) Täydellä jengillä ja kohtalaisella asenteella hoidellaan Wartti kotona 20-30 pinnaa.

Kauden päätösmatsi Härkiä vastaan Stadissa ei kiinnosta enää ketään ja turpiin tulee. (Tai sitten saadaan melkein kaikki mukaan, pelataan hyvällä asenteella ja saadaan mukava loppu kaudelle. Eikä hävitä kuin 10-15 pistettä.)

Eli siis loppukausi PuBille 5-1 (tai 3-3) ja säilyminen sarjassa on selvä.

Lopputilanne

PuB                                     11-11 (9-13)

Malibu                                 8-14 (9-13)

WB2                                   7-15

Ravens                                 6-16 (7-15)

Visa BC         2-20

Siis Visan lisäksi tippuu Ravens, paitsi jos voittavat meidät ja häviävät Wartille alle 18, tai voittavat Wartin, jolloin siis Wartti olisi "Unlucky Loser" ja hakisi vauhtia nelosdivarista.

Hyvää loppukautta kaikille!

 

- Herr Überanalytiker Mooses

 

7.4.2008

Mietteitä tulevasta

Olen tässä kauden päätyttyä pohdiskellut ensi kautta ja mitä enemmän olen asiaa ajatellut, sitä enemmän olen sitä mieltä että meidän olisi hyvä saada ensi kaudeksi kasaan kaksi joukkuetta. Edellytyksenä tälle olisi tietenkin se että saataisiin lisää pelureita, mutta olen kuullut huhuja että kiinnostuneita riittää. Itse ajattelen että pitäisi olla sellainen 20 sellaista pelaajaa, jotka olisivat koko kauden pääsääntöisesti käytettävissä, niin että kumpikaan joukkue ei kaatuisi siihen että yksi tai kaksi pelaajaa puuttuu. ”Ykkösjoukkue” pelaisi kolmosta ja ”kakkosjoukkue” pelaisi kutosdivaria, tai mikäli tällä kaudella naisten puolella kokeiltu avoin ilmoittautuminen alasarjoihin toteutuu ensi kaudella miesten puolella, vitonen voisi olla hyvä vaihtoehto.

Syynä tälle ehdotukselle on se että kun on 13 tai 14 pelaajaa rosterissa, peliaikaa ei oikein riitä kaikille kunnolla ja ällaisessa harrastetoiminnassa kuitenkin tarkoituksena on se että kaikki pääsisivät kohtuullisella tavalla pelaamaan. Päättyneellä kaudella oli se tilanne että vaikka pelasi hyvin, ei se taannut runsasta peliaikaa, sillä kova nelikko T-L-M-M pelasi niin hyvällä tasolla koko kauden että ei niitä oikein ois viittinyt penkillä hirveästi istuttaa. Etenkin kun kyseiset jampat pelaavat lähestulkoon poikkeuksetta erittäin hyvällä asenteella. Itseäni peliajan vähyys ei  päässyt juurikaan häiritsemään, koska kuten kaikki huomasivat, jaksoin hädin tuskin pelata ne minuutit jotka sain. Mutta kovakuntoisille ukoille 15 minuuttia ei oikein riitä, etenkään silloin kun peli sujuu hyvin. Tällöin saattaa vähän hermotkin mennä ja pelistä ei oikein pysty nauttimaan kunnolla edes silloin kun pääsee kentälle viilettämään. Jos olisi 8 tai 9 pelaajaa pöytäkirjassa, voisi kaikille tulla sopivasti 20-30 min sen mukaan kellä menee hyvin. 12 pelaajaa on mielestäni näin harrastetoiminnassa liikaa. Täytyy antaa kiitokset Pasille, joka ainakin omasta mielestäni onnistui varsin hyvin pyörittämään vaihtorulettia miespaljouden keskellä. Muutenkin suuri kiitos siitä että jaksat vetää toimintaa vaikket montaakaan minuuttia kentällä viihtynyt. On mukava pelata kun ei tarvitse huolehtia siitä kuka kentällä milloinkin on ja kuinka kauan.

Ajatukseni on se että ykkösjoukkueessa olisi kymmenen sellaista pelaajaa, jotka pääsevät yleensä peleihin. Töistä ja sairauksista johtuvia poissaoloja tulee kuitenkin aina ja kymmenestä pelaajasta jokainen on kolme kertaa kauden aikana pois, tarkoittaa se että 20 pelissä on keskimmärin 8,5 pelaajaa per peli. Kuten totesin, 8 tai 9 on mielestäni sopiva määrä. Ja kyllä sitä voi yhden tai kaksi peliä käydä seitsemälläkin pelaamassa, kunhan huolehtii että kukaan, Miikka/Timo, ei joudu virhevaikeuksiin. Tietenkin jos on oikein tiukkaa, saattaisi olla mahdollista houkutella joku toisesta joukkueesta lähtemään mukaan. Tässä on se ongelma että siitä aiheutuisi kyseiselle pelaajalle kahden viikon karenssi alemman sarjan peleihin, jolloin jäisi pahimmassa tapauksessa kolme peliä väliin. Tämä karenssi on oikeastaan ainoa syy minkä minä olen keksinyt sille että joukkueet olisivat erilliset, eikä niin että joukkueiden välillä tapahtuisi jatkuvasti siirtoja pelaajatilanteen mukaan. Jotta voidaan pitää kahta joukkuetta, pitäisi myös siihen toiseen olla riittävästi pelaajia, eli vähintään 10. Tällöin sen toimintaa ei liikaa haittaa jos joku lainataan ykköseen.

Jos meillä sitten olisi kaksi joukkuetta, niin miten päätetään ketkä pelaa siinä ykkösessä? Tämä on tietenkin vaikea kysymys. Yksi helppo vastaus löytyy, ja sehän on tietenkin että valmentaja, oli se sitten Capo tai joku muu, päättää. Olisi tietenkin mahdollista että sen sijaan että on kiinteä ykkösjoukkue, voisi kuka tahansa pelaaja ilmoittautua käytettäväksi ja sitten valmentaja valitsee ketkä tulee pöytäkirjaan ja ketkä jää rannalle. Tällöin olisi myös niin että se että on pöytäkirjassa ei takaisi peliaikaa, vaan päätökset siitä tehtäisiin pelitilanteen mukaan. Tässä kuitenkin tulee taas ongelmaksi se että jos joku lähtee ykkösjoukkueen peliin mukaan eikä pääsekään pelaamaan, on taas karenssi päällä alemman sarjan peleihin. Mielestäni tällöin tulisi valmentajan selkeästi etukäteen ilmaista onko todennäköistä että pelaaja pääse osallistumaan geimeihin, ettei kukaan  lähde stadiin kuvittelen saavansa suuria minuutteja, istuakseen vain lämmittelypaita päällä menettäen intoaan koripalloon ja uskoaan ihmiskuntaan.

Siis jotta homma toimii tarvittaisiin valmentaja, joka on valmis ottamaan tällaista vastuuta. Olen sitä mieltä että mikäli Pasi vain haluaa, niin tehtävä on hänen. Kysymys kuuluukin riittäkö Pasilla kiinnostusta, intoa ja aikaa valmentaa joukkuetta sarjassa, jossa tietää että omat kunto- ja nopeusominaisuudet eivät riitä kuin lyhyisiin pyrähdyksiin silloin tällöin, kun taas tarjolla olisi toinen joukkue jossa voisi mahdollisesti pelata huomattavasti enemmän. Ja vaikka hän toimisikin valmentajana, onko oikein pistää häntä valitsemaan joukkuetta, jos on se tilanne että ykkösjoukkueseen on enemmän halukkaita kuin on järkevä ottaa. No kyllä se joukkue saadaan jotenkin valittua, jos ei muuten niin kyllä mäkin sen voin valita (Ei välttämättä paras vaihtoehto).

Myös sen toisen joukkueen pyörittämiseen liittyy ongelmia. Jonkun pitää sopia pelit ja hoitaa peluutus, ellei sitä vedetä perinteiseen alasarjatyyliin keskenään sopimalla, joka on sinänsä myös ihan hyvä vaihtoehto. Hyvänä puolena tietenkin on se että jos on enemmän äijiä, niin voisi ainakin kuvitella että reeneissä kävisi enemmän porukkaa ja siellä voisi saada ehkä jopa säännöllisesti pelejä kahteen päähän. Tähän liittyen tuli mieleen se että jos ensi kaudeksi saisi erikseen matsivuoron lauantaille ja perjantaina olis reenit ja mä tulisin reeneihin varmaan ainakin ennen kotimatseja. Ja tiedoksi jos jotakuta kiinnostaa, niin en todellakaan luule että nykyisessä kunnossani mahtuisin siihen ykköjengiin, mutta tarkoituksenani on olla kauden alussa parikymmentä kiloa kevyempi kuin nyt eli alle 105. Pelien järkkämisestä vielä se että jos saisi liiton kanssa sovittua että joukkueilla olisi samoina viikonloppuina kotipelit, voisi pelit pelata peräkkäin ja näin voitaisiin mahdollisesti ratkaista toimitsijaongelmat. Samalla saataisiin aikaan suuren luokan koripallotapahtuma, ellei jopa ihan spektaakkeli, ja näin voisi yrittää tartuttaa Hämeenlinnaan oikean koripallokuumeen ;).

Tietenkään kahdesta joukkueesta on turha puhua mikäli pelaajia ei ole tarpeeksi, joten pitäisi ensiksi selvittää tilanne. Ymmärtääkseni kaikki 13+Pasi ovat jatkamassa PuBissa, korjatkaa jos olen väärässä, ja ainakin näin heti tulee mieleen että mikä on tilanne esim. Eikalla ja Hillolla.

Näitä mietteitä saa vapaasti kommentoida, jopa suoraan minulle. Aiheesta olisi hyvä keskustella ja kuulla muiden mielipiteitä. Onnittelut niille jotka jaksoivat lukea tämän kerralla läpi.

Hauskaa kevättä!

Supermegaylianalyytikko Hipparkos

 

22.2.2008

Manageripelin päivitystä

Edellisen analyysini jälkeen olen saanut tietooni analyysiä
ratkaisevasti muutavia seikkoja. Näistä tärkeimpänä tieto että Lorenzo
ei enää pelaa PuBissa tällä kaudella, koska lähtee vuosittaiselle
kevätlomalleen, ns. Spring Breakille, joka päättyy valitettavasti
vasta taistelujen laannuttua tämän kauden osalta. Toivottavasti
kuitenkin näemme Lurun taas ensi kaudella PuBin paidassa,
kolmosdivarissa. Kyllä. luitte oikein. Uskallan tosiaan jo näin
aikaisessa vaiheessa veikata että PuB nousee kolmoseen, vaikka olisi
vielä monta mahdollisuutta välttyä tältä uhkaavalta kohtalolta. Näitä
olen käsitellyt erillisessä analyysissä.

Tämä analyysi siis käsittelee manageripelin joukkuetta. Edellisessä
tätä aihetta koskeneessa kirjoituksessani perustelin miksi rakentaa
joukkue Lassin ja itseni ympärille.
Tässä lähden tästä lähtökohdasta eli siitä että valitaan ensin Lassi
ja minä, sitten muita ympärille. Koska Lore ei enää pelaa, häntä ei
kannata valita, ja tällöin voi joukkueeseen valita ketkä tahansa kolme
pelaajaa jotka ovat minua halvempia. Eli siis:

Pasi: Pelaa vähän. Ei joukkueeseen

Ville: Kaukana omasta tasostaan tällä kaudella. Tuskin parantaa
riittävästi loppukauden aikana. Ei joukkueeseen.

Petu: Parhaat avut puolustuspäässä, ei näy tilastoissa. Ei joukkueeseen.

Aapo: Pelaa joukkueelle. Tekee hyvää työtä, joka ei näy tilastoissa.
Ei joukkueeseen.

Kalle: Tasaisen varmaa pelaamista. Viime matsissa kolkit 3/3. Ehkä.

Matias: Tasaiseen tahtiin levypalloja, syöttöjä ym. Ei kuitenkaan tee
paljoa pisteitä. Ehkä

Lasse: Kova into, maltti unohtuu välillä (lue yleensä). Tehot
heittelee paljon. Toistaiseksi keväältä hintaan nähden paljon tehoja.
Ehkä

Aleksi: Pelannut hyvin keväällä. Ehkä.

Eli siis joukosta Kalle, Matias, Lasse ja Aleksi pitäisi valita
kolmikko joka tekee eniten tehoja kevään aikana. Kalle ja Matias
pelaavat tasaisen varmasti, jos taso heittelee se  on yleensä
ylöspäin. Otetaan heidät. Aleksilla ehkäpä potentiaalia tehdä
paljonkin pisteitä, silloin kun heitto osuu. Valitaan Aleksi.

Eli siis joukkue olisi Lassi, minä, Kalle, Matias ja Aleksi.
Verrattuna tämän hetken kärkijoukkueseen, Villen valitsemaan, erona on
ainoastaan Aleksi Aapon tilalla.

Lassi on täysin täysin selvä valinta tiimiin, mutta joku voi olla sitä
mieltä että minä en kuulu sinne. Jos otetaan minun tilalle seuraavaksi
halvin pelaaja, eli Miikka, joutuu joukkueeseen ottamaan
automaattisesti Pasin ja Aleksin, muuhun ei ole varaa. Sitten voi
vielä valita viimeisen pelaajan joukosta Ville, Matias, Petu, Aapo ja
Lasse. Näistä valitaan aiempien perustelujen pohjalta Matias. Eli
joukkue on Lassi, Miikka, Matias, Aleksi ja Pasi.

Lassia ja Miikasta pykälän verran kalliimpaa pelaajaa, eli Mambaa, ei
enää voi valita samaan joukkueeseen. Eli olemme (tai siis minä olen)
päätynyt tilanteeseen jossa pitää valita kahdesta joukkueesta.

Lassi, minä, Kalle, Matias ja Aleksi        277 pistettä tällä hetkellä

Lassi, Miikka, Matias, Aleksi ja Pasi      274 p

Eli kumpi kaksikko tekee suuremmat tehot, Miikka-Pasi vai Big
Mooses-Kalle. Tätä asiaa voivat kaikki päissään miettiä. Minä luotan
Kallen varmuuteen ja tietenkin myös itseeni, joten virallinen
(tämänhetkinen) veikkaukseni manageripelin parhaaksi mahdolliseksi
joukkueeksi on:

PG: Kalle "GM" Manninen
SG: Aleksi "Eniten heittoja suhteessa pallon hallussapitoaikaan" Suominen
SF: Lassi "Heitän vaikka olisin 0/14 tähän asti" Utrio
PF: Matias "Kolmonen ei tehnyt yhtään pistettä kun mä puolustin sitä" Suonpää
P(oint)C: Jussi "Big Mozzarella Dog with Cheeze Mooses Ju$be" Aaltonen

Olen puhunut.

 

21.2.2008

Pohdintaa sarjanoususta...

Varoitus! Kaikki tekstin mahdollisesti sisältämä huumorinyritys on huonoa. Jatka eteenpäin omalla vastuulla.

Tässä sitten lähes täydellinen analyysi siitä miten voimme vielä välttyä nousulta. Lähtöoletuksena on se että pelaamme kaikki pelit. Teksti voi olla vähän epäselvää, mutta ymmärtääkseni se on ainakin konsulttifirmojen tekemien analyysien tarkoituskin ja ajattelin että voin laittaa tämän liitteksi työhakemukseen, jos päätän joskus hakea konsulttipaikkaa. Jos löytää jostain virheen (erittäin epätodennäköistä, poislukien kirjoitusvirheet) tai haluaa jostain kohdasta lisätietoja (vielä epätodennäköisempää), niin ota ihmeessä yhteyttä.

 

1) PuB 5 tappiota, HuHa 3 tai 4, 12-Pack 3 tai 4

12-Pack ja HuHa ei voi molemmat päätyä 3 tappioon, sillä kummallakin on jo 3 ja keskinäinen peli on jäljellä. Molemmat voi siis päätyä neljään häviöön.

 

2) PuB 4 tappiota: HuHa 3, 12-Pack 4 tai 12-Pack 3, HuHa 4

Olemme siis voittaneet yhden jäljellä olevan pelin, mutta emme HuHa emmekä 12-Packiä. Vältämme nousun, jos se kumpi on myös neljässä, voittaa meidät suuremmalla erolla kuin millä hävisivät. Jos keskinäinen korisuhde menee tasan, vaaditaan meiltä isoja tappioita ja vastustajalta murskavoittoja kaikkien pelien korisuhteen kääntämiseksi heille edullisiin asemiin.

 

3) PuB, HuHa ja 12-Pack 4 tai 5 tappiota, muilla enemmän kuin 5

Jos voitamme jomman kumman (Hu tai 12), nousemme koska silloin meillä on neljästä keksinäisestä pelistä kolme voittoa. Jos häviämme molemmat ja 12 voittaa heidän keskinäisen, me nousemme, sillä meillä keskinäisistä 2-2 ja HuHalla 1-3.

Jos häviämme molemmat ja Hu voittaa heidän keskinäisen, on kaikilla kolmella keskinäiset 2-2, tällöin katsotaan keskinäisten korisuhteita. Tällöin nousemme jos häviämme sekä 12:lle että Hu:lle vähemään kuin millä heidät voitimme. Jos häviämme molemmille enemmän kuin millä voitimme, emme nouse ellei toinen voita toista hyvin selkeästi. (Jos joku haluaa tarkkoja lukuja, voin kyllä laskea ne.) Jos häviämme toiselle vähemmän ja toiselle enemmän kuin millä voitimme, tilanne menee yhä monimutkaisemmaksi, mutta todennäköisesti silloin minkään lopputuloksen, nousu vai ei nousu, aikaansaamiseksi ei välttämättä vaadita isoja voittoja keneltäkään, mutta se riippuu täysin ottelujen tarkoista lopputuloksista. (Jälleen lisätietoja saatavilla kiinnostuneille.)

 

4) PuB 5: HuHa 3 tai 4, 12-Pack 5 / 12-Pack 3 tai 4, HuHa 5

Yksinkertainen keskinäisten ottelujen tilanne. Katso kohta 2, soveltuvin osin.

 

5) PuB, HuHa, 12-Pack, Kakkoskori 5 tappiota

Nousemme, sillä meillä keskinäiset 4-2, kun 12 max 4-2, Hu max 3-3, Kakkoskori max 2-4.

 

6)PuB, Kakkoskori ja HuHa tai 12-Pack 5 tappiota, muilla enemmän tai vähemmän

Nousemme sillä olemme kolmen joukkueen keskinäisissä otteluissa 3-1. Ei siis riipu siitä onko Hu/12 kaksikosta toinen edellä vai jäljessä.

 

Jo pelatut mahdollisesti merkittävät ottelut:

PuB – Kakkoskori 97-77

Kakkoskori – PuB 56-77

PuB – 12-Pack 81-65

PuB – HuHa 87-52

Kakkoskori – 12-Pack 65-86

Kakkoskori – HuHa 75-72

12-Pack – Kakkoskori 89-88

 HuHa – 12-Pack 72-82

 

 Kevätterveisin Big Jusbe Mooses Dogg Mozzarella

 PuBin pääanalytikko (mahdollisesti tuleva ylianalyytikko)

 

8.2.2008

Manageripelin optimaalinen joukkue

Jos Lassi tosiaankin pystyy pelaamaan kaikki kevään ottelut, niin
kyllähän hän selkeästi on arvokas pelaaja manageripelissä, koska
pelattuaan syksyllä niin vähän pelejä, hintansa oli alhainen.

Olen itse pelaaja,  jolta on lupa odottaa parempia pelejä nyt keväällä.
Pelasin syksyllä ehkäpä huonoiten omaan osaamiseeni nähden, ja uskon,
että pystyn jatkamaan samaa rataa, jota kaksi viimeistä peliä ovat
osoittaneet.

Meidän molempien suhteellinen halpuus tekee sen, että uskon meidän
molempien olevan koko kevään parhaassa mahdollisessa tiimissä, Lassin
ollessa siinä käytännössä varmasti.

Muita siinä joukkueessa mahdollisesti olevia voi miettiä siten,  että ainakin mielestäni
meillä on seitsemän pelaajaa jotka ovat pelitavaltaan sellaisia, että
saattavat tehdä kovia pistelukemia ja näin ollen saada suuria määriä
plussia. (Käytännössä ainoat keinot saada paljon plussia ovat pisteet
ja levypallot.) Timo, Miikka ja Mamba pelasivat syksyllä melkein
kaikki pelit ja pelasivat aika hyvin omalla tasollaan, joten heidän ei
voi olettaa tuovan hintaansa nähden suurta määrää pisteitä.  Lassin ja
itseni olenkin jo käsitellyt, joten jäljellä ovat vielä Lorenzo ja Ville.

Ville ei tällä kaudella ole pystynyt pelaamaan sellaisia
huippuotteluja, mitä on joskus pelannut. Tämä tosin johtuu varmasti
osittain siitä, että johtuen joukkueen laajuudesta, on vaikea päästä
pelaamaan isoja minuutteja, ellei ole tasaisesti ja alusta alkaen
tappavan tehokas, kuten Timo, Miikka, Mamba ja Lassi. Ville on aina
ollut aika ailahteleva, mutta kun joukkue ei ole ollut yhtä kova, on
hän saanut enemmän aikaa päästä vireeseen ja pelata niitä
huippuotteluja. Hän on kuitenkin sellainen pelaaja, joka voi
mahdollisesti saada paljonkin tehoja aikaan.

Lorenzolla on tällä kaudella ollut ehkä yllättävästikin perustasona
noin +10/peli. Yksi huono peli taisi johtua loukkantumisesta ja
muutama selkeästi kovempi peli on myös ollut. Nykyyän hänen pelinsä ei
ole niin näyttävää kuin ennen, mutta se on paljon järkevämpää eikä hän
näin ollen saa paljoa miinuksia.

Tässä vaiheessa vaihtoehtoina on ottaa minun ja Lassin seuraksi joko
Lorenzo ja pari "täytepelaajaa" tai kolme "keskitason" pelaajaa. Tässä
tarkoitan heittomerkeissä olleilla ilmaisuilla että pelaajat eivät tuo
korkeita pisteitä manageripelissä, enkä tietenkään sitä että he eivät
olisi joukkueella tärkeitä pelaajia. Hehän oikeastaan kaikki tekevät
kyllä kovaa duunia joukkueen eteen, mutta pääasiassa sellaista duunia
joka ei näy tilastoissa.

Jos tässä valitsee Lorenzon, on muut joukkueen pelaajat joko Aapo ja
Aleksi tai kaksi pelaajaa kolmikosta sinä, Lasse ja Aleksi. Koska
oletettavasti Aleksi tulee pelaamaan huomattavasti enemmän kuin sinä
ja on lisäksi halvempi, on hän selkeä valinta teistä kahdesta. Eli
jäljellä on valinta Lassen ja Aapon välillä. Tämä ei ole helppo
valinta, sillä molemilla on "nollapelejä" ja noin kymmenen plussan
pelejä ja vaikea sanoa kumpi olisi keskimäärin tehokkaampi.

Jos ei ota minun ja Lassin kaveriksi Lorenzoa, voi ottaa ketkä tahansa
kolme pelaajaa jotka ovat minua halvempia. Tästä porukasta Kalle ja
Matias ovat aika perusvarmoja ja muihin nähden myös Ville.

Eli etsiessämme manageripelin optimaalista viisikkoa olemme saaneet
vaihtoehdot rajatuksi kolmeen:

1. Minä, Lassi, Kalle, Matias ja Ville          167 pistettä tällä hetkellä
2. Minä, Lassi, Lorenzo, Aleksi ja Lasse    195
3. Minä, Lassi, Lorenzo, Aleksi ja Aapo     191

Tässä kallistuisin vaihtoehdon kaksi kannalle. Lorenzo on ollut
vakuuttavan tasainen(tason joustaessa ylöspäin) ja Aleksi on niin
halpa että ne on käytännössä ilmaisia pisteitä. Tässä vaikuttaa myös
se että Ville ei ole pelannut ollenkaan huippupelejä tällä kaudella.
Tähän kun yhdistetään se että, Lassella on ollut niin kova tekemisen
meininki viime peleissä, olen valmis julkistamaan virallisen
veikkukseni manageripelin optimaaliseksi joukkueeksi.

Joukkue 2.

Elikkä siis sama joka tällä hetkellä on optimaalinen joukkue. Tässä
kun nyt mietin niin jos olisin tiennyt että Lassi pelaa kaikki pelit
keväällä, uskon että olisin päätynyt vaihtoehtoon 1, joka siis tällä
hetkellä on noista selkeästi huonoin. Vaihtoehdot kaksi ja kolme ovat
myös selkeästi edellä mitään valittua joukkuetta ja kyllähän tuo
ykkönenkin olisi pelissä toisena.

Voisin vielä esittää veikkaukseni manageripelin voittajasta. Ville ja
Tuke ovat vahvoilla ja koska itse olen Villen joukkueessa, veikkaan
sitä voittajaksi.

Jos muuten kiinnostaa se miten alunperin laskin tuon optimaalisen
jokkueen, se oli aika yksinkertaista. Laskin kaikille pelaajille arvon
manageripelipiste/hinta. Ylivoimaisessa kärjessä oli Aleksi (0.062),
seuraavina minä (0.023), Lassi (0.021), Lore (0.018) ja Lasse (0.016),
eli juurikin tuo joukkue. Kun huomasin että yhteenlaskettu hinta on
9500 eli tuo kelpaa joukkueeksi, tajusin että se on aika vahvoilla.
Voisi olla vielä parempi joukkue, mutta totesin, että yhtä pelajaa
vaihtamalla sellaista ei voi saada, enkä jaksanut käydä läpi muita
vaihtoehtoja. Kuten totesin alkuperäisessä viestissäni, olen
käytännössä varma tuosta tämänhetkisestä optimaalisesta joukkueesta,
mutta matemaattinen varmuus se ei ole.

Uskoisin että oikea joukkue on parasta rakentaa kahden tai kolmen huippupelaajan
ympärille, etsien sopivasti heitä täydentäviä roolipelaajia.

 

TAKAISIN PÄÄSIVULLE